René de Beer en Walter de Graaf.
René de Beer en Walter de Graaf. Pauw Media

Wie wordt ondernemer van het jaar in de gemeente Barneveld?

11 september 2023 om 07:48 Economie

BARNEVELD Er wordt druk gewerkt achter de schermen van het Ondernemers Event Gemeente Barneveld. Het hart van de organisatie van dit nieuwe lokale business evenement wordt gevormd door leden van de Kiwanis Club Barneveld. Het event is gekoppeld aan De Dag van de Ondernemer en vindt op 16 november plaats in het Schaffelaartheater. 

Ondernemers Walter de Graaf van ProcesResultaat en René de Beer van De Beer Group zijn lid van de Kiwanis Club Barneveld. Het idee voor het Ondernemers Event Gemeente Barneveld kwam voort uit een interne brainstorm om een nieuw project te vinden wat ze  konden koppelen aan een goed doel. ,,Wij zamelen met enkele steeds terugkerende evenementen altijd geld in voor minder bedeelde kinderen”, zegt René de Beer. ,,Met dit nieuwe evenement spelen we tegelijkertijd in op een wens die bij meer ondernemers leeft.”

Met een rondgang langs enkele potentiële sponsors werd dit nog eens bevestigd en kon er doorgepakt worden. Daar kwam bij dat de gemeente Barneveld graag iets wilde organiseren rond de Dag van de Ondernemer op 17 november. Uiteindelijk bleek de gemeente samen met de Rabobank, Schuiteman Accountants en BDUmedia bereid om als hoofdsponsor te participeren in het evenement. 

HANDEN UIT DE MOUWEN ,,Nu is het heel makkelijk om een idee te leveren, maar je moet het op een gegeven moment ook gaan uitvoeren”, geeft Walter de Graaf aan. ,,Kiwanis Barneveld heeft 16 leden dus aardig wat handen om uit de mouwen te steken voor het organisatorische deel van dit project. Door de sponsoren hebben we de financiële backing om het evenement op te zetten en met hulp van eventorganisator Heleen Kleijer, die een groot netwerk heeft bij de verschillende businessclubs hier in Barneveld, bereikten we al een groot aantal ondernemers.”

Er hebben zich inmiddels ook nog enkele kleinere sponsoren aangesloten bij de organisatie van het event, vervolgt De Graaf. ,,Die ondersteunen ons vooral in natura, maar er is nog ruimte voor enkele sponsoren op dat gebied. We hebben bijvoorbeeld nog decoratieve aankleding nodig zoals planten en interieurstukken.” 

Over interieurstukken gesproken. Bedrijven die aanwezig willen zijn bij het Ondernemers Event Gemeente Barneveld kunnen statafels afnemen waar ze zes, acht of tien kaarten bij krijgen om er gasten te ontvangen. ,,Daar is dit evenement ook geknipt voor”, vertelt De Beer. ,,Via de website www.ondernemersevent.com kunnen bedrijven zich hiervoor aanmelden. De opbrengst van deze kaartverkoop komt geheel ten goede aan Kanjerketting van de Vereniging Kinderkanker Nederland. Dat is het goede doel waar we dit evenement aan hebben verbonden.”

NOMINEREN Ook kunnen ondernemers via deze website andere ondernemers nomineren voor een van de drie award categorieën. Dat zijn: Ondernemer van het Jaar, Jonge Ondernemer van het Jaar en Duurzame Ondernemer van het Jaar. ,,En dan gaat het om ondernemers uit de hele gemeente Barneveld, niet alleen uit het dorp Barneveld dus”, verduidelijkt De Graaf. ,,Of ondernemers ook zichzelf kunnen nomineren? In principe wel. Waarom niet? Zolang je dat maar goed kunt beargumenteren bij de voordracht.”

Tijdens het evenement zullen ook twee inspirerende, succesvolle ondernemers als gastspreker hun bijzondere verhaal vertellen en ervaringen, tips en leermomenten delen, verklapt De Beer alvast een deel van het programma. ,,We willen graag dat dit evenement gaat leven onder ondernemers en dat het jaarlijks op de agenda komt. Het moet echt een ondernemersfeestje worden. Elkaar ontmoeten, inspireren en het ondernemerschap vieren.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie