Bram Faber: ,,Zo’n award uitreiking is een perfect podium om je als jonge ondernemer te positioneren en te presenteren.”
Bram Faber: ,,Zo’n award uitreiking is een perfect podium om je als jonge ondernemer te positioneren en te presenteren.” Pauw Media

‘We zetten jonge Barneveldse ondernemers graag in de spotlights’

27 oktober 2023 om 15:02 Overig

BARNEVELD De Jonge Ondernemer van het Jaar is een van de drie awards die worden uitgereikt tijdens het Ondernemers Event Gemeente Barneveld op 16 november. De Ondernemer van het Jaar en Duurzame Ondernemer van het Jaar zijn de twee andere categorieën.  Bram Faber is een van de juryleden die de genomineerde jonge ondernemers beoordeeld.  Wat valt hem op aan de jonge ondernemers in de regio Barneveld?

Als belastingadviseur en partner bij accountantskantoor Schuiteman is Bram Faber goed bekend met de bedrijvigheid in de regio. ,,Schuiteman is een oer-Barnevelds bedrijf dat 55 jaar geleden in Voorthuizen begon en tegenwoordig 187 personeelsleden en zes vestigingen telt. We zitten midden in een regio met mooie bedrijven en Barneveld is een zeer mkb-vriendelijke gemeente. Kootwijkerbroek staat zelfs bekend als de plaats met de meeste zelfstandigen in Nederland.” 

Elkaar iets gunnen is belangrijk

Daar zitten uiteraard ook veel jonge ondernemers tussen, maar wat is precies een jonge ondernemer? Aan welke eisen moet je voldoen om in aanmerking te komen voor de verkiezing van Jonge Ondernemer van het Jaar? ,,Het is een beetje arbitrair”, zegt Faber, ,,maar een jonge ondernemer is een ondernemer die niet ouder is dan 40 jaar. Bij de Barneveldse Industriële Kring en de Jonge Ondernemers Sociëteit en ook bij serviceclubs wordt er gewerkt met een leeftijdsgrens en die is in de regel 40 jaar. Ook het bedrijf van de ondernemer kan net gestart zijn, maar primair is het de ondernemer die een bepaalde leeftijd heeft om aan deze categorie te voldoen.” 

VISIE EN PASSIE

De categorie Jonge Ondernemer van jaar werd gecreëerd omdat elke grote ondernemer ooit als jonge ondernemer begon, legt Faber uit. ,,Door visie en passie aan noeste arbeid te koppelen, slaagden ze erin om hun bedrijven te laten groeien en succesvol te worden. We zetten zo’n jonge ondernemer daarom graag in de spotlights om aan anderen te laten zien dat je met ambitie, werkkracht en plezier flinke stappen kunt zetten. Natuurlijk willen we ook de onderneming positioneren. Die kan zich via deze verkiezing mooi profileren als bijzonder bedrijf en als potentiële werkgever. Juist jonge ondernemers in een start-up of scale-up fase kunnen vaak nieuwe werknemers gebruiken. Dan is zo’n award uitreiking een perfect podium om je te positioneren en te presenteren.”

AMBITIES 

Bij de weging van de kandidaten worden onder meer het verhaal en de visie van het bedrijf, de ambities en de aandachtspunten voor de toekomst meegenomen. En of de ondernemer goed en planmatig te werk gaat en goed voorwerk doet, geeft Faber aan. ,,Nadenken over hoe je strategie er uit moet zien, hoe je die vertaalt naar de operatie en die vervolgens concreet handen en voeten geeft.” 

Volgens Faber is het als jonge ondernemer ook heel verstandig om lid van een netwerk of ondernemersvereniging te zijn. ,,In zo’n vereniging zitten ervaren en minder ervaren ondernemers, En in de regio Barneveld staan ondernemers open voor elkaar. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Ook gezelligheid en elkaar iets gunnen is belangrijk. En als je een klik met elkaar hebt en iets voor elkaar kunt betekenen is dat mooi. Interesse in elkaar en in elkaars bedrijven is waar het uiteindelijk om gaat.” 

www.ondernemersevent.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie