Welke ondernemers staan op 16 november in het Schaffelaar Theater met een award op het podium?
Welke ondernemers staan op 16 november in het Schaffelaar Theater met een award op het podium? Pauw Media

Negen nominaties voor drie awards

3 november 2023 om 10:40 Overig

BARNEVELD De nominaties voor de drie awards die worden uitgereikt tijdens het Ondernemers Event Gemeente Barneveld zijn inmiddels bekend gemaakt. Het event, dat is gekoppeld aan De Dag van de Ondernemer, wordt op 16 november in het Schaffelaartheater gehouden. De genomineerde ondernemers zijn dus bekend, maar wat voor bedrijven zijn het eigenlijk? 

Barneveldse ondernemers kiezen hun favorieten op 16 november

Voor Jonge Ondernemer van het Jaar zijn Aminola, Via Techniek en COOXS genomineerd.
Het Barneveldse Aminola levert hoogwaardige plantaardige producten als bloem, zetmeel, eiwitten en koolhydraten aan klanten uit de levensmiddelensector, de diervoedingsindustrie en voor industriële toepassingen. Met hun ecologisch duurzame ingrediënten wil Aminola een bijdrage leveren aan voedselveiligheid en een schone leefomgeving. Bij de ontwikkeling wordt onder andere samengewerkt met Wageningen Universiteit.

Als zzp’er begon Johan van Veldhuizen in 2017 in Kootwijkerbroek met VIA Techniek. Johan’s bedrijf groeide snel en inmiddels bestaat VIA Techniek uit een hecht en groeiend team van software-, hardware- en service-engineers. Zij bedenken voor hun klanten slimme, effectieve en kostenefficiënte oplossingen op het gebied van software engineering, industriële automatisering, robotica en panelenbouw.

Het eveneens in Kootwijkerbroek gevestigde COOXS brengt binnen naar buiten. Hun luxe, maar eenvoudig ogende en weerbestendige buitenkeukens zijn gemaakt van mooie, natuurlijke materialen. De diverse custom designs van COOXS worden ontworpen door tuinarchitecten en designers. Het is maatwerk waardoor klanten altijd een bij hun tuin passende stijl vinden. 

DUURZAAM

Kans op de award voor Duurzame Ondernemer van het Jaar maken Greengiving en OX Power uit Barneveld en De Daltons uit Voorthuizen.
In januari 2009 begon oprichter en eigenaar Florus Floor met Greengiving. De webshop met duurzame relatiegeschenken bleek een gat in de markt en het bedrijf zag de afgelopen jaren zijn assortiment en afzetmarkten in binnen en buitenland stevig groeien.

OX Power ontwikkelt en levert sinds 2019 geavanceerde, op maat gemaakte accu- en energieopslagsystemen die krachtig en compact zijn. En duurzaam. Hun lithium accusysteem is geschikt voor de nieuwste generaties (bouw)machines en biedt klanten eenvoudige, betrouwbare en efficiënte energieoplossingen.

Restaurant De Daltons ontleent zijn naam aan de cowboystrip Lucky Luke. American streetfood, maar dan op geheel eigen manier vormgegeven, leverde eigenaar Robbert de Veen al eerder awards en media-aandacht op. Maar ook duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen staan bij Robbert prominent op de kaart.  


INNOVATIE

De Ondernemer van het Jaar award komt terecht bij Bosch Beton, Tosch of Simplex, alle drie afkomstig uit Barneveld.
Het internationaal opererende familiebedrijf Bosch Beton produceert en verkoopt betonnen keerwanden in de grond-, weg- en waterbouw en de agrarische sector. Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke elementen bij die productie. Zo wil het bedrijf de eigen footprint en die van hun klanten zo klein mogelijk maken.

IT-bedrijf Tosch neemt voor hun klanten alle praktische IT-zaken uit handen. Niet alleen beheren ze die en richten ze de IT-omgeving veilig in, maar ze denken ook strategisch mee over de IT-toekomst van hun klanten. Ook denken ze duurzaam mee door onder andere refurbished hardware aan te bieden en ondersteunen ze initiatieven op het gebied van duurzaamheid en armoedebestrijding.

Simplex is specialist in het implementeren en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Daarvoor werken ze met de software van AFAS. Samen, simpel en sterker, die drie steekwoorden vormen de basis van hun diensten en services. ‘Het is heel simpel om zaken complex te maken, het is pas echt complex om zaken simpel te houden’, vinden ze bij Simplex. 

Het Ondernemers Event Gemeente Barneveld is bijna uitverkocht, maar er zijn nog tickets te koop dus wees er snel bij.

www.ondernemersevent.com

advertentie
advertentie
advertentie