Afbeelding
Regio Foodvalley

Barneveldse bedrijven in de race voor innovatieprijs

Economie

BARNEVELD Twee bedrijven uit de gemeente Barneveld maken kans op Innovatieprijs Regio Foodvalley 2022. 

De prijs, in het leven geroepen om regionale innovaties in de schijnwerpers te zetten, wordt woensdag 19 oktober uitgereikt in De Basiliek in Veenendaal. Er zijn nog vijf bedrijven in de race, waaronder Thermoware uit Barneveld, XINTC uit Kootwijkerbroek en Sieplo uit Lunteren.

Thermoware uit Barneveld heeft een methode ontwikkeld waarmee verpakkingsproducenten met biovriendelijke materialen kunnen produceren en tegelijkertijd besparen op de energiekosten. 

XINTC uit Kootwijkerbroek ontwikkelt slimme en efficiënte elektrolysers voor de productie van groene waterstofgas. ,,Een elektrolyser is een industriële installatie die drinkwater splitst in waterstofgas en zuurstofgas.’’

Het Lunterse Sieplo maakt innovatieve precisie voersystemen, zoals de FEEDR-voerrobot. ,,Deze voerrobot zorgt voor het secuur voeren van kalveren, geiten, jongvee en stieren, draagt zo bij aan betere diergezondheid en groei én aan vermindering van voerkosten.’’

De andere genomineerden zijn No Palm Ingrediënts en Unbrick uit Ede. Vorig jaar won Fabriek Fris uit Ede de Innovatieprijs Regio Foodvalley 2021. Dit bedrijf geeft afgedankt katoen een tweede leven.

advertentie
advertentie