Tien miljoen voor schoolhuisvesting

8 januari 2014 om 00:00 Nieuws

De Eben-Haëzerschool krijgt een nieuw schoolgebouw met dertig lokalen aan de Schoutenstraat in Barneveld, zo meldde deze krant in oktober. Op zijn vroegst in het voorjaar start de bouw, zodat de school in het schooljaar 2015/2016 open kan. De Wheemschool in Voorthuizen krijgt gedeeltelijk vervangende nieuwbouw.

BARNEVELD - De gemeente Barneveld investeert dit jaar in totaal bijna tien miljoen euro aan onderwijshuisvesting. Dat meldt wethouder Aart de Kruijf. Het meeste geld is nodig voor nieuwbouw van de Eben-Haëzerschool in Barneveld (5,4 miljoen) en de Wheemschool in Voorthuizen (2,1 miljoen).

Door Wouter van Dijk

Daarnaast is ongeveer een half miljoen euro gereserveerd voor het project Rehobothschool in Kootwijkerbroek. Deze school aan de Kosterijweg verhuist naar een nieuwe locatie aan de Essenerweg, achter het kulturhus. Volgens de planning vindt deze verhuizing plaats tijdens de kerstvakantie, zodat de nieuwe school begin 2015 in gebruik genomen kan worden. De school wordt hier ook uitgebreid.

Andere kosten zitten 'm onder meer in een voorbereidingskrediet voor de verbouwing van De Fontein in Barneveld (50.000 euro) en een voorbereidingskrediet voor de verhuizing van de Prins Willem Alexanderschool in Barneveld (ook 50.000 euro), de realisatie van parkeerplaatsen en uitbreiding van het terrein bij de ds J. Fraanjeschool aan de Nederwoudseweg in Barneveld (ongeveer 300.000 euro) nieuw meubilair voor de Prinses Amaliaschool (ruim 20.000 euro) en voor De Fontein locatie De Burgthof (een kleine 20.000 euro) en het vervangen van erfafscheiding bij De Regenboog in Voorthuizen (ruim 10.000 euro).

De afgelopen jaren heeft Barneveld naar eigen zeggen flink geïnvesteerd in schoolgebouwen, onder meer bij De Lijster, de Antoniusschool, de scholen in De Burgthof en De Vogelhorst in Barneveld en daarnaast verbouw en nieuwbouw van de J.H. Donnerschool in De Glind. ,,Ook de komende jaren zullen er nog investeringen aankomen", zegt De Kruijf. ,,Op basis van het masterplan onderwijs zijn er bijvoorbeeld nog plannen in het voouitzicht, zoals onder meer voor de Prins Willem Alexanderschool en de Julianaschool." Dat er deze jaren zoveel moet gebeuren aan onderwijshuisvesting, heeft volgens De Kruijf met name te maken met het feit dat de meeste schoolgebouwen in de jaren zeventig gebouwd zijn en gemiddeld veertig jaar meegaan. ,,Daarnaast merken we op dat Barneveld een jonge populatie kent en er dus een bepaalde groei leerlingen is."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie