Keurmerk voor kalfs- en lamsvlees Eco Fields

20 juni 2013 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - De biologische kalfs- en lamsvleesproducten van Eco Fields aan de Matendijk in Wekerom ontvangen het officiële keurmerk Erkend Streekproduct. Dit is een initiatief van stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). Door dit keurmerk wordt de consument geholpen om betrouwbare streekproducten te herkennen. De uitreiking vindt aanstaande zaterdag 22 juni plaats tijdens een open dag van Eco Fields.

De boerderij Eco Fields produceert biologische producten van kalfsvlees. Daarnaast slacht en verwerkt het bedrijf lammeren van het Veluws heideschaap. Aan beide producten wordt het keurmerk SPN-keurmerk toegekend.

Wethouder Breunis van de Weerd van de gemeente reikt het keurmerk uit. Dit gebeurt zaterdag rond 10.30 uur in de ontvangstruimte op de boerderij. Belangstellenden zijn welkom.

De open dag start om 10.00 uur ‘s ochtends en duurt tot 16.00 uur.

,,Ik wil mensen graag laten beleven wat de natuur ons te bieden heeft’’, zegt Bart Boon, oprichter en eigenaar van Eco Fields. Daarom zijn de stallen, weides en de wijnkelder vrij toegankelijk voor publiek.

Medewerkers van het Wekeromse bedrijf verzorgen rondleidingen en vertellen over de filosofie van biologisch ondernemen. Gedurende de ochtend is ook de slagerij van Eco Fields geopend. Hier is de slager bezig met het uitbenen en uitsnijden.

De open dag valt samen met de Veluwse Wijnroute. Die voert liefhebbers langs diverse Veluwse wijngaarden. Ook Eco Fields verbouwt biologische druiven in een eigen wijngaard, wat resulteert in bijzondere Nederlandse wijn. ,,We laten bezoekers graag zien, ruiken en proeven wat het Veluwse platteland biedt, met het doel om stad en platteland dichter bij elkaar te brengen’’, aldus Boon.

u Meer informatie op de websites www.ecofields.nl, www.erkendstreekproduct.nl en www.veluwsewijnroute.nl.

advertentie
advertentie