Voorthuizenaar Lodeweges kijkt uit naar klus bij SC Cambuur

22 februari 2013 om 00:00 Nieuws

Sinds zijn ontslag bij JEF United in Japan twee jaar geleden heeft Lodeweges niet stil gezeten. Hij verrichtte hand - en spandiensten bij de dames van SDV Barneveld - waar zijn dochter speelt - en is dit seizoen trainer bij hoofdklasser VVOG in Harderwijk. Daar zou hij volgend seizoen coach zijn van Barnevelder Richard Haklander, maar dat is nu dus ingehaald door de actualiteit. ,,Ik had al snel een erg goed gevoel bij Cambuur en zie het als een heel mooie uitdaging om daar volgend seizoen aan de slag te gaan. Het is een vereniging met een prachtige historie en het stadion ligt midden in de stad, in een echte volksbuurt. Dat soort zaken is geweldig.”

VOORTHUIZEN - Hij is weer terug waar hij een paar jaar uit is geweest, in het betaald voetbal. De komende twee jaar is Dwight Lodeweges trainer in de Jupiler League. Bij SC Cambuur is de Voorthuizenaar (55) de opvolger van Alfons Arts. ,,Het is heerlijk om dagelijks met een groep voetballers te werken.”

Door Jurre Jochemsen

Springlevend

Zo’n twee jaar geleden leek de club op sterven na dood. Gelukkig voor Lodeweges is de sportvereniging in de Friese hoofdstad nu weer springlevend. ,,Er is een groep opgestaan die allerlei plannen heeft ontwikkeld om de club vooruit te helpen en op dit moment ziet het er allemaal heel goed uit. Ik heb hier echt een prima gevoel bij.”

Eerste gesprek dateert van ongeveer een maand geleden. De Voorthuizenaar - eerder onder meer hoofdtrainer bij NEC en PSV - had het na een gesprek of twee al wel gezien. ,,Och ja, ze gaven mij zo’n goed gevoel dat ze me graag wilden hebben en de gesprekken zelf verliepen ook heel positief. Dat ze me in deze tijd een tweejarig contract hebben aangeboden, zegt ook wel iets natuurlijk. Ze gaan duidelijk voor continuïteit.” Globetrotter Lodeweges - hij was onder meer ook werkzaam in Japan, de Verenigde Arabische Emiraten en Canada - kijkt uit naar zijn volgende voetbalavontuur. De coach is ook lovend over de medewerking die hij kreeg van VVOG. ,,Ik heb het daar erg naar mijn zin, maar in mijn contract had ik wel een clausule. Als er een betaald voetbalclub interesse had, was dat geen probleem. Ik kijk er met name naar uit om dagelijks met een team voetballers aan de slag te gaan. Vanaf mijn zeventiende zit ik al in de voetballerij en ik ben nu alweer 55 maar het verveelt me nooit. Bovendien heb ik nog tijd zat om achter de geraniums te zitten toch? Nee, tegen deze kans kon ik geen ‘nee’ zeggen.”

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van vrijdag 22 februari 2013)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie