De Meerwaarde in Barneveld krijgt natuurcentrum

12 februari 2013 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Op het terrein van middelbare school De Meerwaarde in Barneveld komt een natuurcentrum, een glazen gebouw in een natuurlijke omgeving, met een dierenweide. De school wil het pand gebruiken voor natuur- en milieueducatie. Het centrum wordt mogelijk ook opengesteld voor bezoekers.

Dat vertelt directeur Kees Heek van De Meerwaarde. Het natuurcentrum komt op een terrein tussen het spoor en de sporthal van de school. Een terrein daaromheen van in totaal 3000 vierkante meter krijgt een parkachtige inrichting met natuurspeelplekken. Naast het gebouw komt een weide met dieren, zoals schapen, geiten, kleine varkens en eenden. Daarnaast is in het natuurcentrum ruimte voor kleinere dieren, zoals knaagdieren en een volière voor vogels. Verder komt er mogelijk een ooievaarsnest en is er ruimte voor een imker om bijen te houden.

Het paviljoen is afkomstig van de Floriade die vorig jaar in Venlo werd gehouden. ,,Het pand staat nog steeds in Venlo. Daar wordt het de komende tijd gedemonteerd om het hier weer op te bouwen'', aldus Heek.

Lees het complete artikel in de Barneveldse Krant van dinsdag 12 februari 2013

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie