Opzet kantorenproject Columbiz Park in Barneveld wijzigt

22 december 2010 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De ontwikkeling van Columbiz Park als één geheel wordt losgelaten en gewijzigd in verkoop van losse kavels. Barneveld past daarom het beeldkwaliteitsplan voor het ‘hoogwaardige kantorenpark’ op Harselaar aan. Wat de financiële gevolgen zijn voor het project, is nog niet becijferd.

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Reden voor de gewijzigde aanpak zijn de ,,economische omstandigheden’’, laat gemeentewoordvoerder Bertil Rebel weten. Het ‘oude’ beeldkwaliteitsplan is vorig jaar vastgesteld en gemaakt naar aanleiding van het stedenbouwkundig plan uit 2008-2009. In een beeldkwaliteitsplan staat hoe onbebouwde en bebouwde ruimtes een bepaalde uitstraling kunnen krijgen.

De aanpassingen in het nieuwe beeldkwaliteitsplan hebben vooral gevolgen voor het parkeren op het terrein, meldt de gemeente. ,,In het oude plan was nog uitgegaan van één parkeerdek voor algemeen gebruik. In verband met de andere marktomstandigheden - waarbij de kavels afzonderlijk worden uitgegeven en ontwikkeld - is zo’n oplossing niet werkbaar. Het parkeren wordt nu per kavel 'op maaiveld' opgelost. Daarnaast is het talud, dat een belangrijke rol speelde in de gekozen parkeeroplossing, uit het plan gehaald. Overigens blijft het aantal vierkante meters kantorenpark dat ontwikkeld wordt, gelijk. Er wordt niet getornd aan de kwalitatieve uitstraling van het park en het groene karakter blijft gehandhaafd’’, benadrukt Rebel.

De gemeente en projectontwikkelaar BAM-Heilijgers ontwikkelen samen het plan dat voorziet in realisatie van ongeveer 60.000 vierkante meter kantooroppervlakte.

> Lees het complete bericht in de Barneveldse Krant van woensdag 22 december 2010

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie