‘Oranjerie in Barneveld wordt toprestaurant’

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Het echtpaar Hendriksen wordt daarmee de nieuwe exploitant en neemt het stokje over van cateraar De Preuverie, die eerder al in deze krant aangaf te stoppen in De Oranjerie. ,,Het is een mooie uitdaging voor ons en een prachtige kans”, zegt Erik. Hij is zeker niet onbekend met de 29locatie. ,,Afgelopen zeven jaar heb ik als chef-kok bij De Preuverie gewerkt en regelmatig diners verzorgd in dit markante gebouw. Het is een geweldige plek in een mooie omgeving, misschien wel de mooiste locatie in Barneveld. Toen De Preuverie ruim vier maanden geleden meldde plannen te hebben om met de exploitatie te stoppen, hoefde ik niet lang na te denken. Ook mijn vrouw, die straks een belangrijke rol in de bediening speelt, was meteen enthousiast.” Danielle: ,,Ik heb in restaurant De Witte Holevoet in Scherpenzeel de nodige ervaring opgedaan als ober-kelner en als vinologe.” Naast het echtpaar is er plaats voor waarschijnlijk vijf man personeel. ,,Drie in de bediening, een souschef in de keuken en een leerling-kok.”

Nieuwe uitbater pand landgoed De Schaffelaar BARNEVELD - De Oranjerie op landgoed De Schaffelaar in Barneveld wordt komende acht weken getransformeerd tot een exclusief restaurant, onder leiding van chef-kok Erik Hendriksen en zijn vrouw Daniëlle uit Hoevelaken. ,,Dit is een prachtplek voor een mooie eetgelegenheid.”

Door Wouter van Dijk

Exclusief

Restaurant De Oranjerie wordt een exclusief restaurant. ,,We gaan met kwalitatief hoogstaande en verse producten werken, zoals biologische producten uit de regio”, zegt Erik. ,,We willen hoogstaande gerechten serveren, maar wel voor een betaalbare prijs. We richten ons zowel op de zakelijke markt als op particulieren. Het moet niet een restaurant voor de elite worden, maar we zullen ons wel onderscheiden van de bestaande restaurants in Barneveld. Daar gaan we echt bovenuit steken. Ik heb zelfs aspiraties om in de toekomst kans te willen maken op een Michelinster.”

Kop koffie

Vijf dagen in de week zal het restaurant vanaf een uur of tien ‘s ochtends open zijn. ,,Gasten kunnen vanaf dat moment terecht voor bijvoorbeeld een kop koffie. Daarna verzorgen we lunches en later op de dag diners.”

Er is in het pand ruimte voor maximaal 56 gasten. ,,Daarnaast willen we buiten aan weerskanten van het gebouw een ruim terras voor maximaal 60 mensen.”

De keuken komt midden in De Oranjerie, op de plek waar nu de bar staat. ,,Het wordt een open keuken, iedereen kan ons aan het werk zien. Er is eerder wel gedacht aan een keuken in de kelder, maar dit vind ik niet praktisch. Beneden hebben we wel ruimte voor een uitgebreidere spoelkeuken, een ruimte om gerechten voor te bereiden en koel- en vriesinstallaties.”

Of het nieuwe restaurant op zondag geopend is, weet Hendriksen nog niet. ,,Ik weet dat dat een rol speelt, maar ik ben er nog niet uit. We willen hier zo snel mogelijk een goede beslissing over nemen.”

Trouwlocatie

Ook is de nieuwe uitbater er nog niet uit of De Oranjerie een trouwlocatie blijft. ,,Geplande huwelijken gaan gewoon door, wat we daarna gaan doen weet ik nog niet. Duidelijk is wel dat ons accent heel sterk op het restaurant zal liggen.”

Eind deze maand start Hendriksen met verbouwing van het interieur van De Oranjerie. ,,Aan de buitenkant verandert niets. Dat mogen we ook niet van eigenaar Het Geldersch Landschap. Binnen bouwen we natuurlijk de open keuken, komt een nieuwe bar en zullen we ook in kleurstelling het een en ander aanpassen.”

Naar Buiten

Hendriksen verwacht begin augustus, zo rond de familiebeurs Naar Buiten die op het terrein gehouden wordt, open te gaan. ,,Al zullen we dan waarschijnlijk nog geen diners aanbieden. Dat lukt waarschijnlijk wel zo rond de start van de Ballonfiësta, die woensdag 11 augustus van start gaat.”

Natuurlijk is het spannend om iets nieuws te beginnen beaamt Hendriksen. ,,Maar op zo’n mooie plek in zo’n prachtige locatie durven wij het risico aan. Alle ingrediënten zijn er om restaurant De Oranjerie tot een succes te maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie