Van Silfhout blijft in Rabo Talententeam

30 maart 2010 om 00:00 Nieuws

De Lunterse ruiter Diederik van Silfhout en de Edese eventing-amazone Nienke van Roekel behoren daar ook toe. In totaal elf talenten, waarvan zes nieuwe gezichten, uit de disciplines dressuur, springen en eventing maken deel uit van het Rabo Talententeam 2010. Dit team wordt jaarlijks samengesteld door de bondscoaches jeugd en senioren van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. Alleen de allerbeste paardensporttalenten van Nederland komen hiervoor in aanmerking. Voor de Talenten betekent opname in het team een erkenning en waardering van hun talent en inzet. De KNHS-bondscoaches spreken hiermee een groot vertrouwen uit in hun toekomst en erkennen hen als de grootste talenten van de Nederlandse paardensport. De teamleden krijgen een budget waarmee extra trainingen en begeleiding voor hun topsportcarrière bekostigd kan worden. De teamleden mogen niet ouder zijn dan 25 jaar en zij moeten op korte termijn in staat zijn aansluiting te vinden bij de nationale top. Opname in het Rabo Talententeam is het hoogst haalbare in het Rabo Talentenplan. Daarnaast behoren ook alle jeugdkaderleden en 150 regiotalenten tot het Rabo Talentenplan. Beide groepen worden vanuit het Rabo Talentenplan door de topcoaches van Nederland getraind.

DEN BOSCH (KNHS) - Tijdens Indoor Brabant werd het Rabo Talententeam 2010 gepresenteerd.

Diederik van Silfhout (21) uit Lunteren is voor de zevende keer lid van het team. In 2008 won Van Silfhout de kür op muziek op de Europese kampioenschappen voor young riders en won hij zowel in 2008 als in 2009 goud met het Nederlandse team.

Nienke van Roekel (17) uit Ede is met Parcival (Karandasj) opgenomen in het A-kader junioren. Na drie EK‘s voor pony‘s maakte zij in 2009 met een 5e plaats haar debuut op het EK voor junioren met Parcival, het paard waar ze in Helvoirt in 2009 ook overtuigend Nederlands Kampioen werd bij de junioren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie