Zeven bekers voor Echte Bakker van der Veer

14 november 2009 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/DRACHTEN - Echte Bakker van der Veer heeft deze week tijdens landelijke vakwedstrijden voor bakkers in Drachten zeven bekers in de wacht gesleept. In totaal waren er 1285 inzendingen.

Opvallend was de tweede en derde prijs voor oliebollen. ,,Ik heb twee series van zes oliebollen ingezonden uit hetzelfde baksel, één onder mijn naam en één op naam van mijn zoon Lammert. Ik had de tweede prijs en Lammert de derde, maar het had net zo goed andersom kunnen zijn’’, lacht bakker Jaap van der Veer.

De Barneveldse bakkerij aan de Pastoor Gowthorpestraat won verder derde prijzen voor de roomboteramandelstaaf, vruchtentulband, witbrood, vruchtenschelpjes en suikerbrood.

,,We hebben met de roomboteramandelstaaf ook meegedaan aan een competitie van het Echte Bakkersgilde. Toevallig kwam daar deze week ook de uitslag van binnen. De staaf kreeg vijf sterren, zogezegd de slagroom op de taart’’, aldus Van der Veer. Op de foto van links naar rechts: Bennie Bulsink, Lammert en Jaap van der Veer en Jacco Gijsbertse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie