Bram Berger was tegen ZVH één van de uitblinkers bij Simplex SSS
Bram Berger was tegen ZVH één van de uitblinkers bij Simplex SSS Bram van den Heuvel

Bram Berger pakt zijn kans bij Simplex SSS

24 februari 2022 om 00:37 Volleybal

BARNEVELD Simplex SSS deed gisteravond goede zaken in de strijd om de vierde plaats. In Zevenhuizen werd ZVH met 1-3 (25-22, 17-25, 22-25, 19-25). Bram Berger was één van de uitblinkers bij de Barnevelders.


Een maand lang speelde SSS vanwege coronagevallen geen enkele wedstrijd. Voor de uitwedstrijd tegen ZVH beschikte Hans Seubring over een nagenoeg fitte selectie. Het was alleen de vraag hoe de ploeg er voor zou staan na zo’n lange periode zonder wedstrijden.
,,Eigenlijk was dit voorbereiding nummer drie voor ons’’, zei Seubring kort voor aanvang. ,,Ik ben benieuwd hoe het gaat. ZVH speelt een spel dat ons niet goed ligt. Het gaat een zware kluif worden.”
Seubring leek daarin gelijk te krijgen toen hij zijn ploeg de eerste set zag verliezen. Maar daarna viel de tegenstand eigenlijk wel mee. De Barnevelders wonnen drie sets op rij, zonder ook maar één moment in de problemen te komen.
Een opvallende rol daarin was er voor Bram Berger. De Barnevelder was dit seizoen nog niet vaak in actie gekomen. Nu kwam de passer/loper in het veld toen Robin van Weerd het moeilijk kreeg. Berger greep zijn kans met twee handen aan zo zag ook Seubring.
,,Bram deed het fantastisch. Hij maakte veel hoogteballen. Dat is mooi om te zien, want hij had dit seizoen nog geen enkele keer een hele wedstrijd gespeeld.”

EEN VAN DE VIJF Vorig jaar was Berger nog diagonaal, dit seizoen is hij één van de liefst vijf passer/lopers bij SSS. ,,We kregen er twee heel goede diagonalen bij en wisten dat Bram ook aanleg voor passing heeft’’, aldus Seubring. ,,Als de bal hoog aan de buitenkant komt, dan ramt hij ze keurig netjes binnen.”
SSS was maar met één doel afgereisd naar Zevenhuizen en dat was het innen van drie wedstrijdpunten. De Barnevelders azen nog steeds op de vierde plaats van de ranglijst en staan er qua verliespunten het beste voor.


OOGSTEN Na zaterdag zal dat waarschijnlijk anders zijn, want dan komt het sterke Dynamo naar De Meerwaarde. Maar in de vier wedstrijden daarna kan SSS nog flink oogsten en is deelname aan de kampioenspoule zeker haalbaar.
Zover wilde Seubring nog niet kijken. ,,Laten we zaterdag eerst maar eens zien hoe we staan ten opzichte van Dynamo. Daarna kijken we weer verder.”

advertentie
advertentie
advertentie