SSS (rechts) toonde veel geestdrift, maar Orion bleek kwalitatief een maatje te groot.
SSS (rechts) toonde veel geestdrift, maar Orion bleek kwalitatief een maatje te groot. Bram van den Heuvel

Orion is een maatje te groot voor Bielderman Koetsier/SSS

2 april 2021 om 21:51 Volleybal

BARNEVELD Beide ploegen hadden wat goed te maken na tegenvallende resultaten afgelopen week en midweeks, Orion bleek de misstap het best te hebben verteerd. De Barneveldse volleyballers van Bielderman Koetsier/SSS hadden het nakijken en verloren het bekerduel met 0-3. SSS-coach Hans Seubring was na afloop wel tevreden over het vertoonde spel. ,,Je houdt rekening met verlies, maar we speelden prima.”

Beide ploegen hadden wat goed te maken na tegenvallende optredens en dito resultaten afgelopen dagen. Vorige week zaterdag verloren de Barneveldse volleyballers ruim van Talent Team in de zogeheten degradatiepoule, midweeks moest Orion toezien dat de finaleplek om het nationale landskampioenschap aan hun neus voorbijging. De ploeg verloor enigszins verrassend van Sliedrecht Sport, met 3-2. Dynamo en Lycurgus spelen daardoor de komende weken om de Nederlandse titel.

NAAR BEHOREN Vanavond was het uiteindelijk simpelweg de kwaliteit die de doorslag gaf. SSS speelde zeer naar behoren, maar als de gasten uit Doetinchem enigszins aanzetten, werd het verschil toch gemaakt. De setstanden vertelden een enigszins eenzijdig, maar ook wel spannend verloop. Het werd 22-25, 23-25 19-25. Man van de wedstrijd was zonder enige twijfel Adam White, die punt na punt binnensloeg voor de Doetinchemmers. De Australiër, geboren in Brisbane, maakte twee Olympische Spelen mee en liet die ervaring en expertise meermaals zien. Zo had ook SSS-trainer Hans Seubring gezien. ,,Die man maakte echt het verschil en gaf de doorslag.” 

AANVALSFOUTJES Het was vaak in de slotfase van de sets dat de SSS’ers aanvalsfoutjes maakten. ,,Jammer, maar het goede spel van ons overheerst toch. Je ziet wel dat bij sommige spelers het ritme ontbreekt, zoals bij Cas Abraham die teruggekeerd is van een blessure. Uiteindelijk maakte Orion gewoon net iets minder fouten dan wij. Normaal is het zo dat we van de tien wedstrijden tegen hen, we er negen verliezen. Helaas was dit vandaag dus ook het geval. Voor de komende wedstrijden moeten we vooral mentale hardheid creëren en de boel weer opladen.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
advertentie