Bram Berger hangt in de lucht en haalt uit. Bielderman Koetsier/SSS won met 3-1. Bram van den Heuvel

Eerste zege binnen voor Bielderman Koetsier/SSS

6 februari 2021 om 18:40 Volleybal

BARNEVELD ,,Dit is wel heel lekker, hier waren we met zijn allen echt aan toe.” SSS-trainer Hans Seubring was goed in zijn nopjes zaterdag na afloop van de eerste overwinning van het seizoen. Vocasa werd met 3-1 verslagen door de Barneveldse volleyballers.

Ondanks drie nederlagen op rij zat het met het moraal wel goed bij de thuisploeg. Aan weinig was te merken dat de groenhemden enkele zware weken achter de rug hadden, met het overlijden van hoofdtrainer Olaf Ratterman natuurlijk als dieptepunt. Fris van de lever ging de formatie van start in de nagenoeg lege sporthal De Meerwaarde. Manco was wel het hoge aantal foutservices aan de kant van Bielderman Koetsier/SSS.

De eerste set was van begin tot eind pakkend. Dan weer lag het momentum bij de thuisploeg, dan weer bij de Nijmegenaren, waar oud-international Misha Latuhihin als assistent-coach fungeert. Uiteindelijk was het aanvaller Bram Berger die met een mooi blok de eerste set binnensleepte; 26-24. Dat bleek niet de aanzet tot meer Barnevelds vuurwerk in de daaropvolgende doorgang. Vocasa kwam er steeds beter in en bracht SSS aan het wankelen. De tweede set ging met 19-25 naar de Nijmegenaren. Dat het met de mentale weerbaarheid bij de Barnevelders wel goed zat, bewezen ze in set drie en vier. Ofschoon het aantal foutservices zeker hoog bleef, ging de set wel naar SSS. Het werd 25-20. De vierde en naar later bleek laatste set was misschien wel de meest overtuigende aan SSS-kant. Het eindigde uiteindelijk op 25-21. ,,Dit is wel heel lekker”, opende de Amersfoortse hoofdtrainer zijn terugblik op de allereerste overwinning van het seizoen. ,,We beleven natuurlijk een bijzonder seizoen met zijn allen.”

RATTERMAN Daarmee doelt de coach uiteraard op zijn plotselinge rentree als hoofdtrainer na het overlijden van Olaf Ratterman. ,,We begonnen natuurlijk tegen twee betere teams in de vorm van Lycurgus en Orion maar vorige week ging het al een stuk beter tegen Sliedrecht, ook al verloren we die. Ik durf wel te zeggen dat de overwinning van vandaag zich toen al een beetje aandiende. Dit geeft heel veel vertrouwen voor de wedstrijd van komende woensdag tegen Taurus.”