Olaf Ratterman is blij met het kabinetsbesluit over de topcompetities.
Olaf Ratterman is blij met het kabinetsbesluit over de topcompetities. Bram van den Heuvel

Barneveldse volleybalclub SSS ‘blij verrast’ met kabinet

10 december 2020 om 11:32 Volleybal

BARNEVELD ,,Deze hadden we niet zien aankomen, blij zijn we er zeker mee.” SSS-trainer Olaf Ratterman reageert verheugd op het besluit van het kabinet om de hoogste sportcompetities weer te hervatten. ,,Als het goed is, beginnen we de competitie in het eerste weekend van januari.”

De manier waarop het allemaal ging dinsdagavond, is nog wel een uitleg waard van de hoofdtrainer van het eerste herenteam van deze Barneveldse volleybalclub. Ratterman: ,,Laat ik vooropstellen dat er natuurlijk heel veel blijdschap is dat het weer begint, maar de wijze waarop, is heel apart. Ik zat net zoals veel andere Nederlanders voor de televisie en zag premier Rutte spreken, onder meer over de sport. Dat waren in eerste instantie niet al te rooskleurige berichten. Hij had het over enkele proeven in sportstadions en theaters maar sprak verder eigenlijk nergens over. Ja, dat er misschien wordt opgeschaald in leeftijdsgrens, van 18 naar 27 jaar. Maar toen ging het daarna toch los in allerlei appgroepen en kreeg ik enkele screenshots te zien die zeker wel hoopgevend waren.” 

IN ACTIE Daarna kwam ook de SSS-trainer in actie. ,,Ja, ik ging als de sodemieter aan de gang en heb technisch directeur Joop Alberda van de volleybalbond meteen benaderd. Hij kwam met de bevestiging dat het inderdaad weer losgaat met de competities. Ik moet de complimenten maken aan de lobby van alle sportbonden; eerder kregen we steeds nul op het rekest, nu dus niet.” Vanaf half december gaat SSS veertien dagen de zaal in, voor balvaardigheidstrainingen. ,,Daar heeft het de laatste maanden natuurlijk aan geschort door corona, omdat we de zaal niet in mochten. Gelukkig hebben we de krachttrainingen wel opgeschaald en zullen we heel fit aan de start staan bij de competitie. Bedoeling is dat we die in het eerste weekend van januari gaan beginnen, maar het zou ook zomaar het weekend erna kunnen zijn.” Hoe ziet die competitie er precies uit? ,,Dat is nog niet helemaal bekend”, vervolgt Ratterman. ,,Er worden nu allerlei protocollen uitgewerkt en de bond komt daar later mee naar buiten.” Wat heeft de voorkeur voor hem en de spelers? ,,Ik hoop gewoon zoveel mogelijk te spelen, laat dat duidelijk zijn. En als we een schema van zaterdag, woensdag, zaterdag hebben, is dat geen enkel probleem.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie