Cas Abraham redt, tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen het Talent Team.
Cas Abraham redt, tijdens de wedstrijd van zaterdag tegen het Talent Team. Pauw Media

SSS’er Abraham kraakt harde noten na verlies: ‘Er moet meer vuur in komen’

28 maart 2021 om 18:45 Volleybal

BARNEVELD Inspiratieloos en vrij machteloos. Het hield niet over wat Bielderman Koetsier/SSS zaterdagmiddag liet zien tegen het Talent Team/Papendal. Passer/loper Cas Abraham, die vorige week nog tijdens de wedstrijd zijn opa verloor, kraakte na afloop harde noten. ,,Er was veel te weinig vuur vandaag.”

De Barnevelders leken in het begin van de wedstrijd nog wel mee te komen met de Arnhemmers, maar gingen in de slotfase van de eerste set toch ten onder; 23-25. In de daaropvolgende doorgang nam de thuisploeg binnen een vloek en een zucht afstand, maar ook nu ging het lopende de set mis; 18-25. In de derde set was er ook nog wel enige spanning, maar nu was het weer de talentenbrigade uit de Gelderse hoofdstad die met de eer van de setwinst streek; 21-25. Passer/loper Cas Abraham, die enkele weken uit de roulatie was wegens een enkelblessure, was vrij pissig na afloop van de verloren confrontatie. ,,Er was geen vuur en we zaten haast geen moment in de flow, kwamen op één of andere manier niet los. Daar baalde ik goed van en liet ik ook merken, wat dat betreft ben ik inderdaad wel een fanatiek baasje zoals jij dat zegt.” 

ONTEVREDEN Het klinkt opmerkelijk, maar hij had liever minder minuten gemaakt zaterdag. ,,Ik had maar twee keer echt getraind en was soms een beetje stijf, maar eigenlijk had mijn inbreng vandaag niet nodig moeten zijn. Over het algemeen was het wel weer fijn om te spelen, dat dan weer wel.” Toch overheerst - als er gepraat wordt over de wedstrijd zelf - de ontevredenheid. ,,We kunnen namelijk veel beter, dat heb je onder meer uit bij Dynamo kunnen zien waar we bijna op een 2-0 voorsprong in sets kwamen. Dan is het frustrerend als je ziet hoe matig we vandaag spelen. We bleven ook veel te lang hangen in teleurstelling nadat we fouten hadden gemaakt. Dat gebeurde te vaak en moet er echt uit.”

APARTE WEEK De volleyballer had een aparte week achter de rug. Vorige week zaterdag, nog tijdens de wedstrijd tegen VCN, verloor hij namelijk zijn steun en toeverlaat, zijn opa Robert Esau Abraham. Hoe lastig was het? ,,Best wel pittig om de focus op het volleybal te houden, zeker nadat we dinsdag de begrafenis hadden gehad. Die nacht erna sliep ik best slecht dus dat was minder. Ik bewaar heel goede herinneringen aan mijn opa. Als klein jochie kwam ik er zo vaak over de vloer en ging ik bijvoorbeeld vissen met hem. Hij had voor mij echt een vaderrol dus ik had het er heel moeilijk mee de afgelopen tijd toen hij dementeerde en hard achteruit ging in zijn gezondheid; hij was wel een ‘taaie’ en hield het uiteindelijk nog best lang vol. Hij heeft gelukkig de mooie leeftijd van 87 bereikt en was net als ik echt een liefhebber van het volleybal. Toen ik nog bij Jong Oranje speelde, was hij al heel fanatiek en ook hier bij SSS in Barneveld kwam hij regelmatig kijken. Dit seizoen was hij daar helaas niet meer toe in staat.” Deze week gaat het vizier op de bekerwedstrijd van komende vrijdagavond tegen Orion, ook weer in De Meerwaarde. ,,Dan hoop ik in de basis te staan, ik kan dan weer voluit. Angst heb ik gelukkig niet na mijn enkelblessure, ik ben vlijmscherp.”

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie
advertentie