Robin Boekhoudt (13) in actie tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen ZVH.
Robin Boekhoudt (13) in actie tijdens de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen ZVH. Pauw Media

SSS-middenblokkeerder Boekhoudt: ‘Ik ontwikkel me goed hier’

8 maart 2021 om 11:42 Volleybal

BARNEVELD Hij staat in de bovenste regionen op de ranglijst van de ‘killblocks’, weet zich in de belangstelling van diverse clubs en ontwikkelt zich dit seizoen stormachtig. Zaterdag versloeg SSS-volleyballer Robin Boekhoudt samen met zijn teamgenoten de eerste opponent in de degradatiepoule, ZVH, met 3-1. ,,Het was niet lastig om mij te motiveren hoor.”

De 19-jarige middenblokkeerder - op Bram Berger na de jongste van het team - heeft zich een vaste plek verworven in het eerste van de Barneveldse volleybalclub. Vorig jaar speelde de geboren Apeldoorner vooral nog in het tweede, dit seizoen dus bijna altijd in de hoofdmacht. De 2.05 meter lange volleyballer, die nog altijd in zijn geboorteplaats woont, vertelt, allereerst over de eerste overwinning die er geboekt werd in de degradatiepoule. ,,Wel lekker dat we revanche hebben genomen op ZVH. Dat geldt zeker ook voor mij, omdat ik vorige week totaal niet in de wedstrijd zat. Vandaag ging het gelukkig een stuk beter.” Hij was beslissend op setpoint in de eerste set, met één van zijn befaamde ‘killblocks’, een rechtstreeks punt uit de blokkering. ,,Dat was lekker ja en dat loopt sowieso wel goed dit seizoen. Ik sta volgens mij zelfs tweede op de ranglijst van die killblocks. Dat zegt wel wat natuurlijk.”

GROTE STAP De bescheiden Boekhoudt is bezig aan zijn vierde seizoen in Barneveldse dienst en begon in het derde team. ,,Vorig jaar speelde ik vooral in het tweede, in de tweede divisie. Het verschil met de eredivisie is natuurlijk wel groot. Vorig jaar trainde ik al vier keer in de week mee met het eerste en kon ik aan het niveau wennen, dit seizoen ben ik alleen maar in het eerste betrokken, erg fijn hoor. In het tweede had ik ook wat te weinig weerstand. Dat is nu natuurlijk wel anders.”
Zijn jeugdjaren bracht Boekhoudt - tweedejaars MBO-student sport en bewegen in zijn woonplaats - door bij Dynamo. ,,Ik begon als kleine jongen (,,Ja, ik ben ook ooit klein geweest, haha”) van vijf bij die club en kwam daar altijd in de hoogste jeugdteams uit. In de A-tjes ging ik weg en kwam ik bij SSS terecht, dat bevalt heel goed, echt heel gezellig ons team.” Wat is het doel het restant van dit jaar? ,,We zijn echt een eenheid aan het worden en hopen nog veel te bereiken dit seizoen en hopen op plek vijf.” Zaterdag is Taurus de tegenstander.

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie