Hans Seubring (tweede van links), coacht zijn spelers, uiterst rechts Hugo van Garderen.
Hans Seubring (tweede van links), coacht zijn spelers, uiterst rechts Hugo van Garderen. Bram van den Heuvel

SSS-trainer Seubring: ‘Vertrouwen getankt met zege’

9 februari 2021 om 12:49 Volleybal

BARNEVELD ,,Er is echt iets aan het groeien hier, het gaat de goede kant op.” Hoofdtrainer Hans Seubring is tevreden over de ontwikkelingen bij de volleyballers van Bielderman Koetsier/SSS. Zaterdag werd de eerste zege van het seizoen geboekt. ,,Ik borduur voort op het werk van Olaf Ratterman.”

De Barneveldse volleybalmannen snakten ook naar een succesje na alle ellende van de afgelopen maanden. De eerste drie duels werden verloren. ,,Het is en blijft natuurlijk een bijzonder seizoen, wat dat betreft zie ik het huidige ook als een soort voorbereidingsseizoen op het volgende. Daar horen helaas fouten bij, dat calculeer ik zelfs in.” Daarbij doelt hij met name op de onregelmatigheden in de service bij de SSS’ers. ,,Spelers als Alex Meijs en Robin Boekhoudt slaan dit seizoen eigenlijk voor het eerst een sprongservice, dat vergt gewoon tijd. Passend daarentegen was het goed op orde bij ons.” Content is hij verder over de ontwikkeling van de middenaanval. ,,Niek Bakker en Robin speelden uitstekend en dat begint echt een serieus wapen te worden. Wat dat betreft is er echt iets aan het groeien hier bij SSS.” Daarbij doelt hij voorts op de snelle set-ups van spelverdeler Hugo van Garderen naar de buitenkant. ,,We hebben daar explosieve jongens zoals bijvoorbeeld een Cas Abraham lopen; dan is die snelle set-up van groot belang en dat liep af en toe ook meer dan prima.”

Hoe beziet hij zijn klus als hoofdtrainer bij SSS? ,,Ik borduur voort op Olaf Ratterman, aan de werkwijze is wat dat betreft niets gewijzigd. We deden het vaak al volledig met zijn tweeën of dat ik het veldwerk deed en hij de coaching. Verder worden spelers steeds sterker en dus maken we een fysieke inhaalslag. We willen beter worden met dit jonge team.”

GEEN ECHTE DOELSTELLING Zoals gememoreerd, ziet Seubring de huidige competitie als voorbereiding op het volgende seizoen. ,,Ik heb dan ook niet echt een doelstelling, we kunnen zeker leuke dingen laten zien, daar ben ik wel van overtuigd. Te beginnen woensdag al tegen Taurus; dat is een goed team met oud-international en spelverdeler Daan van Haarlem in de gelederen. We hebben in elk geval vertrouwen na deze overwinning!” Dat realiseert ook de nieuwe aanvoerder van SSS, Hugo van Garderen, zich terdege. ,,Deze overwinning is natuurlijk wel erg lekker, er is nu eenmaal veel rivaliteit onderin. We moesten er heel hard voor knokken, maar die strijdlust heeft ons dus wel de punten opgeleverd. Helemaal mooi is dat ik twee vrienden van mij, Daan Haanappel en Duco Krook, heb verslagen.” Toch was het bij fases ook erg grillig aan de zijde van de Barnevelders. ,,Toch had ik niet het idee dat we de controle echt verloren”, zo oordeelt de captain. ,,De focus moet er gauw weer op, want woensdag spelen we weer. Dan spelen we tegen Taurus. Ik denk dat die ploeg ons wel ligt. Als we de rust houden en de passing weer zo onder controle hebben als vandaag, dan moet het goed gaan komen.” Deze wedstrijd vindt, ijs en weder dienende, ook weer plaats in De Meerwaarde, ongeacht eventuele verlenging van de avondklok. Aanvang: 19.30 uur.

advertentie
advertentie
advertentie