Dustin Bontrop (rechts) en Olaf Ratterman kijken hoe Bram Berger de bal langs Dmitrijs Sekijevskis van Zaanstad probeert te slaan.
Dustin Bontrop (rechts) en Olaf Ratterman kijken hoe Bram Berger de bal langs Dmitrijs Sekijevskis van Zaanstad probeert te slaan. Bram van den Heuvel

Advisie/SSS is al op de helft

8 maart 2020 om 00:39 Volleybal

BARNEVELD Alleen de echte kenner zal weten wanneer Advisie/SSS voor het laatst twee keer op rij met 3-0 won. Net als vorige maand waren de Barnevelders veel te sterk voor Zaanstad. Komende zaterdag kan het eredivisieschap al veilig gesteld worden.


Peter Pos

Op basis van de setstanden (25-23, 25-20, 25-22) zou je kunnen denken dat het een spannende pot was. Het tegendeel was waar. SSS speelde heel overtuigend en kwam nauwelijks in de problemen. Alleen in de tweede set had Zaanstad even een voorsprong van twee punten (6-8 en 8-10), verder stonden de Barnevelders telkens aan de goede kant van de score.
Sinds de komst van Dustin Bontrop is het gaan lopen. De laatste drie duels van de competitie werden gewonnen, niet toevallig vanaf het moment dat de 24-jarige libero voor het eerst meedeed.
Het leidde weliswaar net niet tot deelname aan de kampioenspoule, maar het zelfvertrouwen is ondertussen zo groot dat niemand meer twijfelt aan een goede afloop. SSS heeft nog drie kansen om de laatste noodzakelijke overwinning te pakken.
,,Ik heb geen moment gedacht dat het vandaag mis kon gaan'', zei Bontrop na afloop. ,,Vooraf zaten we wel met wat blessures en kleine pijntjes. Dus dan moet je even afwachten hoe het gaat, ook doordat we een aantal weken geen wedstrijden gespeeld hadden."
In de eerste helft kon Zaanstad even aanhaken. Bij 15-12 sloeg de thuisploeg het eerste gaatje. Daarna bleef de marge lange tijd vier punten. Pas bij het derde setpunt sloeg Tom Koops de bal binnen en werd het 1-0.
Ook in de tweede en derde set kwam SSS niet echt in de problemen. Bij 19-19 in de derde set nam Olaf Ratterman voor de zekerheid nog wel een time out op. Maar ook toen was het voor Zaanstad vooral bijblijven, meer zat er niet.
Zodoende boekte Bontrop zijn vierde overwinning op rij. De libero is hiermee (waarschijnlijk) de enige speler in de eredivisie die al zijn wedstrijden wist te winnen. Hij begint te lachen als hij dat hoort. ,,De opdracht die ik kreeg was om SSS in de eredivisie te houden. Dan kun je wel roepen, maar je moet het natuurlijk el eerst doen. Dit was gewoon een goede overwinning. Mooi dat ik mijn steentje er aan bij kon dragen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie