Afbeelding
...

Rood Wit '58 verzuimt punt te pakken tegen Veenendaal

2 november 2019 om 21:13 Voetbal

VEENHUIZERVELD In de eerste helft domineerde Veenendaal en grossierde Rood Wit in veelvuldig balverlies. Daarbij had Rood Wit de pech, dat het al binnen 18 minuten twee spelers geblesseerd moest vervangen. In de 10e minuut raakte Stefan Bos geblesseerd na een ongelukkige botsing met doelman Guido Prins, die net iets eerder bij de bal was. Hij werd vervangen door Wijnand van Pijlen. Even later moest ook Marijn van Meerveld geblesseerd naar de kant. Bram Doppenberg verving hem. Ondertussen had Stefan van Grootveld Veenendaal met een vrije trap in de kruising op voorsprong gezet; 0-1. Veenendaal bleef aandringen, maar uit een counter kwam Rood Wit door Marcel van Nieuwenhuizen op gelijke hoogte; 1-1. Met twee schitterende reddingen voorkwam doelman René van Hemel dat Veenendaal voor de rust weer op voorsprong kwam.

Na de pauze ging de wedstrijd meer gelijk op. Winand van de Kamp kopte in de 49e minuut goed in, maar Guido Prins kon nog net een doelpunt voorkomen. Twee minuten later werkte aan de andere kant René van Hemel een vrije trap van Stefan van Grootveld tot corner. Uit de hoekschop van Luuk van de Lustgraaf viel de bal ineens in het doel; 1-2. In de 62e minuut had Daniel Stoffer op aangeven van Marcel van Nieuwenhuizen de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij schoot in handen van de doelman. In de 85e minuut werd de doorgebroken Marcel van Nieuwenhuizen onderuit gehaald en kwam zijn tegenstander met geel goed weg. In de slotminuten voorkwam René van Hemel dat Veenendaal op 1-3 kwam. Aan de andere kant kwam Marcel van Nieuwenhuizen oog in oog met de doelman, maar die werkte de inzet naast zijn doel en hield de voorsprong vast.