De BMX-rijders van Flyink Bikes kwamen in actie in Dedemsvaart. De Kootwijkerbroekse club eindigde als vijfde op het kampioenschap voor clubs. Mariëlle van Beek

Flying Bikes vijfde in nationale clubstrijd

25 juni 2019 om 12:59 Sport

KOOTWIJKERBROEK Maar liefst twintig BMX-rijders van Flying Bikes stonden zaterdag aan de start van het Nederlands Club Kampioenschap NFF in Dedemsvaart. Na het defilé en het Wilhelmus mochten zij zich klaar maken voor de wedstrijd. Ze streden individueel om zo punten te verzamelen voor de club. Lange tijd leek Flying Bikes op weg naar het podium. Door wisselende resultaten in de finales eindigde de club uit Kootwijkerbroek uiteindelijk als vijfde. Er kwamen 24 fietscrossclubs in actie.

In de jongens 6 jaar kwamen Noud Hagen en Jack Vaarkamp goed voor de dag. Vaarkamp (vierde) zag clubgenoot Noud Hagen naar de winst fietsen.
Voor Job van Miltenburg (jongens 7 jaar) was het zijn eerste wedstrijd buiten de regio. Hij werd in de finale tweede.
Bij de jongens 8 jaar wist Daan de Vries tot en met de finale alles te winnen. Rudi Vaarkamp eindigde als zevende.
EERSTE FINALE Voor de eerste keer in de finale. Een wens die uitkwam voor David Lagerweij bij de jongens 9 jaar. Na een zinderende halve finale (derde) eindigde hij in de finale als zesde. Naël Mudde stond in diezelfde finale maar kwam ten val op de eerste bult en moest vanaf de laatste plek zijn wedstrijd vervolgen. Helaas kon hij geen plekje verbeteren.
Bij de jongens van 10 jaar moesten Johan van Beek en Sam Hagen de punten bij elkaar verzamelen. Van Beek ging in de finale onderuit en eindigde als zevende. Sam Hagen greep in de halve finale net naast een plaatsje in de finale.
Guus Klinker reed deze wedstrijd zijn eerste wedstrijd voor de NFF dit seizoen. Hij rijdt vooral de KWNU wedstrijden. Bij de NFF bleek hij nog steeds onverslaanbaar te zijn. Yannick Jansen, die nog maar twee maanden op fietscross zit, wist de finale niet te halen.
De net 13-jarige Milan Ouwendorp moest de strijd aan bij zijn nieuwe leeftijdsgenoten. Dat dit een moeilijke klus zou worden wist Ouwendorp van tevoren. Een finaleplek zat er niet in.
Fabian Jansen, broer van Yannick, wist bij de jongens van 14 jaar af te schrikken in parc fermé. Daar gonsde de vraag, wie is die Fabian Jansen. Met zijn doorzettingsvermogen kwam hij in de halve finale. Daar was het zijn start die roet in het eten gooide en hem tot een zesde plaats bracht.
De altijd sterke Ruben Boorsma (jongens 15 jaar) was ook hier favoriet voor de finale. Na zijn manches alles eerste te hebben gereden kwam hij tijdens de finale als vierde uit de eerste bocht en redde het niet meer om de andere mannen in te halen.
Rik Ouwendorp, net terug uit Sarrians voor een Europese ronde van de KNWU, wist bij de jongens van 16-17 jaar alles te winnen. Niet voor niets rijd hij dan ook bij de KNWU voor de klasse junior men.

De vijf dames, die de heren vergezelden tijdens de wedstrijd in Dedemsvaart, wisten belangrijke punten te halen.
Celine van Beek (meisjes 6 en 7 jaar) won de eerste manche. In de tweede viel ze, maar haalde de finale en werd tweede.
Bij de meisjes 8 en 9 jaar kwamen Mae-Lynn Romijnsen (binnenkort op het WK in Zolder) en Milou Hagen in actie. Beide dames haalden de finale en wisten via een vierde plaats voor Hagen en een achtste plaats voor Romijnsen de punten binnen te halen.

Anne-Claire Romijnsen liet bij de meiden van 10 en 11 jaar niets van de concurrentie heel. Ze won meerdere manches na geweldige kopstarts. In de finale werd zij vijfde.
Evita Brussen is bij de dames van 16 jaar en ouder een bekende bij de NFF. Zij won al meerdere kampioenschappen en reed onlangs haar eerste internationale wedstrijd in Sarrians. Ook in Dedemsvaart was ze bij de start bij de top drie, maar moest twee dames voor laten gaan. Ze werd vijfde.