Diana van de Bovenkamp doet een gooi naar de Nederlandse titel voor Young Riders.
Diana van de Bovenkamp doet een gooi naar de Nederlandse titel voor Young Riders. INGRID TRUIJENS

Voorthuizense Van de Bovenkamp op jacht naar nationale titel

23 mei 2019 om 12:03 Sport

VOORTHUIZEN Diana van de Bovenkamp (20) doet dit weekend een gooi naar de Nederlandse titel op het NK. De Voorthuizense amazone komt op het onderdeel dressuur uit in de rubriek Young Riders (16-21 jaar) op het KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) centrum in Ermelo.

OBSERVATIE VOOR EK Van 24 tot en met 26 mei worden de kampioenschappen voor de subtop verreden van de klasse ZZ t/m de Grand Prix. Voor de Young Riders is het NK tevens een observatie voor het EK dat dit jaar wordt gehouden in het Italiaanse San Giovanni.
Diana neemt deel met haar paard Evita Ronia (10). Met dat paard won ze in 2018 op het EK in Fontainebleau (Frankrijk) teamzilver en Individueel tweemaal een vierde plaats.
Op het indoor-NK behaalde Van de Bovenkamp met Evita een zilveren medaille bij de Young Riders. De amazone kijkt met vertrouwen uit naar het NK en ziet zich als één van de kanshebbers voor de titel. ,,Dat is zeker niet uitgesloten, maar met mij zijn er nog een stel meiden die supergoed rijden. Denk onder andere aan Thalia Rockx, Myrthe Wedda, Kimberly Pap en niet te vergeten Daphne van Peperstraaten, die vorig jaar op het EK nog goud won bij de Junioren. Alles moet lukken in de proef, we werken met een dier en er kan zo maar wat gebeuren. Maar dat geldt voor iedereen."

'GENIETEN' Haar doel is duidelijk. ,,Ik wil gewoon lekker rijden. Ik geniet elke dag van mijn paard als er dan succes bij komt is het extra genieten."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie