Afbeelding
Gert van Dijk

Stroe laat dure punten liggen in titelrace

20 april 2019 om 20:44 Sport

STROE Stroe trok zaterdag naar Dodewaard om de op 9 maart bij de rust met een 1-0 achterstand gestaakte wedstrijd tegen Dodewaard uit te spelen. Wilde Stroe de voorsprong op Veluwse Boys vasthouden dan moest de achterstand omgezet worden in winst. De ploeg slaagde daar echter niet in en moest genoegen nemen met een gelijkspel, zodat Veluwse Boys nu met één verliespunt minder de slotfase van de competitie ingaat.

Een slecht Stroe keek op 9 maart in een door regen en wind geteisterde wedstrijd tegen een 1-0 achterstand aan. Bjôrn Looyen had Dodewaard in de 32e minuut op voorsprong gezet. Het veld was door de aanhoudende regen echter zo slecht geworden, dat de scheidsrechter het niet verantwoord vond verder te spelen en in de rust de wedstrijd staakte.

Stroe, dat gebrand was op een overwinning trok meteen ten aanval en had al na 55 seconden pech met een vrije trap van Erwin van Essen, die op de paal belandde. Stroe bleef domineren en Dodewaard kon alleen met counters voor enig gevaar zorgen, mede doordat de nerveus spelende Stroe verdediging er niet altijd goed uitzag. In de 59e minuut was Roy Groenevelt dicht bij de gelijkmaker, maar hij strandde na goed doorzetten op de doelman. In de 63e minuut kwam Stroe goed weg, toen inzetten van Gertjan Tijssen en Jelmer Hendriksen nog net geblokt konden worden.
In de 69e minuut werd winnen voor Stroe nog lastiger. Roy Groenevelt werd met een rode kaart van het veld gestuurd en Stroe moest met tien man verder. Vijf minuten later viel de gelijkmaker. Axel Lensen speelde Erwin van Essen in, die ontdeed zich van zijn verdediger, omspeelde de doelman, en schoof de bal in het lege doel; 1-1. In de 79e minuut moest doelman Joeri Willemsen naar de hoek op een vrije trap van Erwin van Essen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. In de slotfase kwam Dodewaard er een paar maal gevaarlijk uit. Nadat Gertjan Tijssen in de blessuretijd op de paal had geschoten, zette Jelmer Hendriksen zijn ploeg even later op voorsprong; 2-1. Stroe zette nog even aan en wist zowaar nog de gelijkmaker te produceren. Uit een voorzet van Roy Kruse tikte Mark Koudijs de bal binnen; 2-2.

,,We hebben het nu niet meer in eigen hand", stelde trainer Bert van den Brink na afloop teleurgesteld vast. ,,Daarvoor hadden we moeten winnen. Jammer van die bal op de paal na 55 seconden. Gaat die er in dan wordt het een andere wedstrijd Daarna bleven de doelpunten te lang uit en moesten we ook nog eens te snel met tien man verder. Nog een schrale troost dat we niet verliezen."