Afbeelding
Theo Beumer

Harskamp haalt uit

6 april 2019 om 18:22 Sport

HARSKAMP De plaatselijke vierdeklasser Harskamp heeft er tegen Wageningen geen gras over laten groeien.

,,De 4-0 zege in een heerlijke pot voetbal was dik verdiend. Ik denk dat alleen drie jaar geleden de eerste helft tegen Veluwse Boys beter was", oordeelde Harskamp trainer Bob Jansen.

Hij zag zijn ploeg met een 3-0 voorsprong de rust ingaan.

,,Het ene na het andere doelpunt was mooi uitgespeeld. Onze doelman Guido de Geit heeft een prachtige redding moeten verrichten. Voor het overige gaven we achterin echt helemaal niets prijs."

De trainer zag de goede trainingsopkomst in de wedstrijd terug.

,,Altijd mooi als je de patronen waarop je oefent terugziet. Nadat er meerdere kansen waren gemist werd het na ongeveer zevenendertig minuten 1-0. Een mooie aanval waarbij Lars van Wikselaar (archieffoto 10), Aldo van Norel en Evert van Essen betrokken waren, bracht de bal bij de weer prima spelende Tom Hol. Zijn voorzet werd door de meegelopen Evert van Essen verzilverd", lachte de trainer breeduit.

Dan kon hij blijven doen in de eerste helft. De 2-0 was een slim tikje van Aldo van Norel die Benno Jansen liet scoren. De 3-0 op slag van rust werd gescoord door Luc Riezebos.

,,Dan hoef je in de rust niet zoveel te zeggen. Wel gewaarschuwd dat Wageningen waarschijnlijk alles of niets zou gaan spelen. Dat kwam ook uit maar werd goed opgevangen door mijn ploeg", aldus Bob Jansen.

Nadat de figuurlijk aanwezige storm ging liggen bracht Joel Hendriks de stand op 4-0.

,,Dat was na een fase waarin Harskamp wat slordiger ging spelen. Lars van Wikselaar gaf een pass op maat, die Hendriks op waarde schatte", eindigde de trainer.

Harskamp neemt in de vierde klasse nu de achtste plaats in. De ploeg telt net als tegenstander Wageningen 18 punten uit 15 wedstrijden. Ook het doelsaldo is gelijk maar Wageningen scoorde vaker.

Zaterdag gaat Harskamp op bezoek bij Wodanseck. In Wolfheze wordt om 14.30 uur afgetrapt.