Achterveld blijft in de race

30 maart 2019 om 22:20 Sport

ACHTERVELD Achterveld blijft loeren op een ticket voor de nacompetitie. Tegen SVMM won de ploeg van Ferry Marks met 1-3. Pas vlak voor tijd zorgde Rudy Baalman voor de beslissing. Toch was het nooit echt spannend. ,,We hadden veel ruimer moeten winnen'', vond Marks. ,,90 minuten lang waren wij de betere ploeg."

Toch scoorde SVMM als eerste. Vlak voor rust repareerde Bob van Ruitenbeek die achterstand door de bal na een corner ineens uit de uit de lucht op zijn pantoffel te nemen. In de 55e minuut kwam Achterveld op voorsprong, daarna was het wachten op de 1-3. Smetje op de feestvreugde was het feit dat concurrent Lienden toch nog won na een 1-3 achterstand. Marks: ,,Dat geluk hebben ze al een paar weken achter elkaar. Zij gaan echt nog wel punten verspelen. Het zal tussen Lienden en ons gaan wie de derde plek in de nacompetitie verovert."

Bij Achterveld is de rentree van topscorer Sven van Rossum aanstaande. De spits zat voor het eerst weer op de bank, maar werd uit voorzorg nog niet ingebracht.

Doelpunten Achterveld: Bob van Ruitenbeek 1-1, Jelle Neumann 1-2, Rudy Baalman 1-3.