Afbeelding
Guido de Boer

Valleivogels in blessuretijd langs VVOP

9 februari 2019 om 21:00 Sport/sport

VOORTHUIZEN Van goed voetbal kon door de harde wind geen sprake zijn, maar er werd door beide teams hard gevochten voor de drie punten. Uiteindelijk nam Valleivogels door een doelpunt in de blessuretijd de drie punten mee naar Scherpenzeel. Waar VVOP voorlopig naar onderen moet kijken, kan Valleivogels de blik weer naar boven richten.

Valleivogels begon, gesteund door de wind, goed aan de wedstrijd. Reeds in de 4e minuut kreeg Jelle Staal een vrij veld voor zich. Hij omspeelde doelman Freek van de Steeg, maar strandde met zijn inzet op Stef Overeem. Zes minuten later was het wel raak. Ronnie van Essen stuurde Robbert Vlaanderen diep en zijn voorzet werd door Jos van Leeuwen in het doel gewerkt; 0-1. Eerst in de 12e minuut kon VVOP gevaarlijk worden. Niek Bos kreeg een goede kans, maar treuzelde te lang en werd van de bal gezet.

Daarna viel de wedstrijd enigszins stil. Valleivogels bleef sterker, maar kon ook geen kansen creëren. In de 39e minuut moest de sterk spelende Jeffrey Davelaar zich bij VVOP geblesseerd laten vervangen door Lars Hoogebeen. In de blessuretijd was VVOP nog dicht bij de gelijkmaker. Op een voorzet van Niek Bos schoot Thomas Broedelet hard in. Doelman Sven Hardeman voorkwam met een knappe redding de gelijkmaker.

Na de hervatting koos VVOP met de wind mee voor de aanval en kreeg kansen. Niek Bos kopte rakelings over en Mathijs van Dusschoten treuzelde te lang bij een goede schietkans, waarop zijn schot werd geblokt. Aan de andere kant moest keeper Freek van de Steeg naar de grond op een schuiver van Stefan van den Brink. In de 54e minuut viel de gelijkmaker. Mathijs van Dusschoten veroverde de bal en zette Thomas Broedelet oog in oog met Sven Hardeman, die kansloos werd gepasseerd; 1-1.

Beide ploegen gingen hierna voor de winst. Nadat een schot van Jelle Staal via een verdediger maar net naast het VVOP doel was gevlogen, moest drie minuten later Sven Hardeman naar de kruising om een vrije trap van Jos van Milligen uit zijn doel te werken. In de slotfase werd Valleivogels sterker. Het bracht een aantal vrije trappen gevaarlijk voor het doel en uit een daarvan scoorde Jimmy de Greef in de blessuretijd de 1-2.

Een opgeluchte trainer Rob van den Broek sprak na afloop van een belangrijke overwinning. ,,Goed voetbal was onder deze weersomstandigheden niet mogelijk. Over de hele wedstrijd gezien, hebben we verdiend gewonnen, denk ik."

Trainer John Martens had zijn ploeg in de eerste helft te onrustig zien spelen. ,,In de tweede helft hebben we waar het kon meer gevoetbald. We verzuimen echter te scoren."