Onur Tekay
Onur Tekay Melvin Taribuka

SDVB makkelijk langs De Merino's: 4-1

3 november 2018 om 18:42 Sport/sport

BARNEVELD Volgens de kenners was Maarten van de Groep zaterdag man-van-de-wedstrijd bij SDV Barneveld in het duel met De Merino's. De statistieken wezen uit dat Rick Degenaar (twee treffers en één assist) het meest waardevol was. De pure liefhebber genoot toch vooral van het dartele spel van Onur Tekay. De 22-jarige rechtsbuiten ontpopt zich steeds meer tot smaakmaker.


Het was de achttiende minuut van de wedstrijd wanneer Onur Tekay aanzette voor een dribbel. De Apeldoorner ging ogenschijnlijk achteloos zijn tegenstander voorbij en hield ondertussen het overzicht. Vooral zijn aanname was perfect. ,,Ik kon de bal in één keer meenemen richting het doel'', glunderde de technicus na afloop. ,,Ik keek even om te kijken waar Rick liep. Hij rondde wel mooi af, met zijn hak.''


Tekay was vorig seizoen een van de vele nieuwkomers en mocht als één van de weinigen blijven. Niet verrassend, want voor een trainer is het heerlijk om een vleugelaanvaller te hebben die in balbezit vrijwel altijd voor dreiging zorgt en bij balverlies taakgericht kan spelen.


,,Zoals ik nu speel komt wel heel dichtbij de manier waarop ik het liefst speel'', benadrukt Tekay die in de jeugd van AGOVV, Vitesse en PEC Zwolle speelde en via Be Quick'28 in Barneveld terecht kwam. ,,Ik heb een vrije rol en krijg de ruimte voor mijn acties. Waar ik speel maakt me niet zoveel uit als het maar aanvallend is.''


SDVB won met 4-1 van De Merino's. De overwinning was verdiend, al hadden de bezoekers uit Veenendaal reden om met een katterig gevoel van het veld te lopen. Twee treffers van De Merino's werden vanwege buitenspel afgefloten. Waar SDVB twee keer een strafschop kreeg, daar ging de bal aan de andere kant niet op de stip.
,,Ik begreep hun boosheid wel'', toonde Tekay medeleven. ,,Onze strafschoppen waren beide terecht, maar ik vond dat zij er ook één hadden kunnen krijgen.'' Bij 3-1 ging Tekay zelf onderuit. Als beloning voor zijn goede spel mocht hij zelf de strafschop nemen. Normaal gesproken is dat een klusje voor Rick Degenaar. De spits uit Lunteren was al tevreden met zijn eigen statistieken. Tekay maakte geen fout en bepaalde zodoende in blessuretijd de eindstand op 4-1.


Tot aan de rust lukte het SDVB niet om afstand te nemen, daarna scoorden de Barnevelders makkelijker. De mooiste treffer kwam van de voet van Jos van Roekel. De middenvelder schoot de bal via de onderkant van de lat in de kruising. De assist was van Degenaar, die net als bij zijn eerste doelpunt zijn hak gebruikte.
Voor SDVB is het jammer dat het vorige maand verloor van NSC Nijkerk, want de ploeg van Johan de Man laat dit seizoen regelmatig zien dat het om de bovenste plaats mee kan strijden. ,,NSC was wel iets beter, maar van Bennekom hadden we bijvoorbeeld echt moeten winnen'', aldus Tekay. ,,We staan op dit moment wel ongeveer waar we horen te staan, maar kansloos zijn we niet. Zeker niet als we zo blijven spelen als vandaag."
Het is duidelijk dat de aanvaller met Turkse roots hogerop wil. ,,De echte top zit er voor mij niet in, maar ik heb zeker de potentie om nog wat omhoog te kunnen.'' Dat laatste vinden de liefhebbers ook.

Doelpunten: Rick Degenaar 1-0, Jos van Roekel 2-0, Rick Degenaar 3-0 (strafschop), Onur Tekay 4-1 (strafschop).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie