Scherpenzeel moet lering trekken uit remise

6 oktober 2018 om 20:27 Sport/sport

SCHERPENZEEL ,,We wilden te graag de 2-0 maken. Dat is de val waar we in getrapt zijn." Dat zegt coach Dik Peters van Ton over het duel van zijn ploeg Scherpenzeel tegen DOS'37. De 1-0 voorsprong die de blauw-witten hadden opgebouwd in de eerste helft, kon niet over de streep getrokken worden. Het werd 1-1.

Scherpenzeel was driekwart van de wedstrijd dominant aan de ploeg uit Vriezenveen. Het leverde voor rust een 1-0 voorsprong op dankzij een goal van Omar Riani, een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. ,,Maar 1-0 winnen levert ook gewoon drie punten op. We hadden die wedstrijd gewoon 'dood' moeten maken", stelt Peters van Ton. Het lukte niet. DOS'37 profiteerde van de ruimte die weggegeven werd en counterde naar 1-1, wat de eindstand was.

Scherpenzeel moet leren om dergelijke wedstrijden zonder franje over de streep te trekken. ,,Dat is de stap die we nog moeten maken."