Niek van Bree in de accommodatie van De Eendracht.
Niek van Bree in de accommodatie van De Eendracht. Foto van t LAND

WK bij Eendracht van start gegaan

Overig

BARNEVELD De World Police & Fire Games zijn begonnen. Deze ‘Spelen voor politie en brandweer’ vinden ook in Barneveld plaats, bij schietvereniging De Eendracht. De voorzitter, Niek van Bree, spreekt. ,,Ook wij bemerken nu de wereldproblemen zoals corona en de oorlog in Oekraïne.” 

Aanvankelijk zouden er vanaf dit weekend zo’n 10.000 deelnemers actief zijn bij de ‘Games’, maar dat is nu dus achterhaald, zo meldt de preses van de Barneveldse sportclub. ,,En toch wordt het plezier er echt niet minder om hoor, dan ontvangen wij er toch gewoon wat minder, geen probleem. De sport zelf zal nog mooi genoeg zijn.” 

Er wordt bij De Eendracht - door sporters uit onder meer Canada, Duitsland, India, Amerika, Ierland, Spanje, Nederland en Taiwan - geschoten met luchtgeweren op de tien meter-baan. Ook de vijftig meter-baan wordt aangedaan, maar dan de elektronische variant. ,,Er wordt geschoten op onze eigen systemen dus dat is prettig. Jammer is natuurlijk wel dat wij ook de impact ondervinden van corona. Sommige landen kunnen echt niet komen, zoals China. En ja, de oorlog heeft invloed op ons evenement, want Rusland en Wit-Rusland komen ook niet. Verder heeft de inflatie in de wereld ook invloed. Toch gaan we er vol voor om er een mooi sportief festijn van te maken.” 

KUIP De opening van het evenement - dat op 31 juli wordt afgesloten - was in het Rotterdamse Feyenoord-stadion De Kuip. ,,Bij ons in Barneveld zal het evenement op de zaterdag (vandaag dus, red.) beginnen. Dat is meteen een wedstrijddag. De zondag zal gelden als trainingsdag en dan hebben we de maandag en dinsdag ook nog als wedstrijddag.” Overnachten alle sporters in de buurt of reizen ze op en neer naar Rotterdam, de ‘thuishaven’ van de Games. ,,Nou, we hebben ze wel aangeraden om hier accommodaties te zoeken.” 

En hoe zit het met de munitie van de schutters? ,,De wapens worden bij ons in een kluiscontainer bewaard en die wordt dag en nacht bewaakt ook; dat is zeker nodig.” 

Jurre Jochemsen

advertentie
advertentie