Nick Catsburg en teamgenoot Augusto Farfus (voor) hopen op veel punten in China.
Nick Catsburg en teamgenoot Augusto Farfus (voor) hopen op veel punten in China. BRC Racing Team

Catsburg kijkt uit naar WTCR-race in Ningbo

12 september 2019 om 12:20 Autosport

NINGBO De zevende ronde WTCR - de FIA World Touring Car Cup - wordt komend weekend in China verreden. Het is de eerste van vier races in Azië.

Op het 4 kilometer lange Ningbo International Speedpark komt ook Nick Catsburg aan de start. De ex-Voorthuizenaar van het BRC Racing Team is één van de vier fabrieksrijders. Catsburg komt in actie met de Hyundai i30 N TCR.

Hyundai heeft met Norbert Michelisz nog altijd een ijzer in het vuur als het gaat om de rijderstitel in het WTCR. De Hongaar is tweede op 24 punten van de koploper.
Het BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team met Augusto Farfus en Nick Catsburg als rijders, wil in het laatste deel van het seizoen proberen om zo dicht mogelijk in de buurt van het podium te komen. In het constructeurskampioenschap (het kampioenschap voor teams) nemen de Hyundai-rijders de vierde plaats in. Michelisz en Tarquini zijn namens BRC Hyundai N Squadra Corse derde in het voor de fabrikanten prestigieuze klassement.
De vrije trainingen in China beginnen vrijdag. Zaterdag volgen de kwalificatie en de eerste race over 13 ronden (vanaf 9.25 uur Nederlandse tijd op Eurosport). Zondag is de tweede kwalificatie en de race (13 ronden, vanaf 7.45 uur live op Eurosport). De derde (hoofd)race gaat over 16 ronden. Die race (ook live op Eurosport) begint om 9.30 uur Nederlandse tijd.
Nick Catsburg kijkt heeft zin in de race in China. ,,Het is voor mij de tweede keer dat ik rijd op Ningbo International Speedpark. Het is een uitdagend circuit. Het is een moeilijke en vooral erg bochtige baan. Maar ik denk dat onze auto daar goed kan presteren."
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie