Afbeelding
AberMedia

Jongen (16) verliest hand door vuurwerk in Kootwijkerbroek

1 januari 2022 om 10:48 Ongeval

KOOTWIJKERBROEK Twee jongens uit Kootwijkerbroek zijn aan het begin van de oudjaarsavond op een bouwland aan de Kerkweg in hun woonplaats gewond geraakt door zwaar vuurwerk. Eén van hen raakte een hand kwijt, meldt de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Het gaat volgens de politie om een jongen van 16 jaar. De andere, een 17-jarige jongen, had letsel aan zijn gezicht.

De jongen die zijn hand verloor, gaf tegenover de hulpdiensten aan dat hij een Cobra in zijn hand had toen deze ontplofte. Het vuurwerkincident gebeurde rond 18.15 uur. De twee gewonde tieners zijn in twee ambulances met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een in eerste instantie opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd. 

De brandweer van Kootwijkerbroek heeft assistentie verleend met het plaatsen van lichten, waarna de brandweermannen in een rij het terrein hebben afgezocht naar delen van de hand.

Volgens omstanders was kort voor het incident een groep jongeren weggegaan, omdat ze het ,,te gevaarlijk vonden worden''. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie