Simone Franken achter de balie van Jumbo Buru.
Simone Franken achter de balie van Jumbo Buru. Pauw Media

De kerstdrukte van Simone Franken: ‘Hard werken, maar ook genieten’

10 december 2021 om 17:38 Eten-en-drinken

BARNEVELD Simone Franken (26) uit Barneveld is klaar voor de drukste weken van het jaar. Ze vertelt over volle winkelwagens, de beste tijden om rustig boodschappen te doen en kersttradities in huize Franken.

Je bent teamleider kassa en service-afdeling bij Jumbo Groenendijk. Wat houdt dat in?
Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat alles goed loopt bij de kassa’s, de servicebalie, de pakketservice en de slijterij. Ik maak de planning, werf nieuwe personeelsleden en doe er samen met het team van in totaal 45 medewerkers alles aan om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Zelf ben ik meestal achter de servicebalie te vinden.

Zijn jullie al klaar voor de kerstdrukte?
Ja, alles is geregeld om met een maximale bezetting te draaien. Dat betekent dat er op de piekdagen in totaal negen kassa’s in gebruik zijn en dat er voldoende mensen rondlopen om vragen van klanten te beantwoorden of bijvoorbeeld ouderen te helpen met het inpakken van de boodschappen.

En hoe is het thuis met de voorbereidingen?
De kerstboom staat. Op 5 december was het thuis ‘Sinterklaas eruit, de kerstboom’ erin. Mijn moeder heeft voor het eerst een kunstboom gekocht en dat was even wennen. Maar hij ziet er goed uit! Dus overdag is het hard werken en ‘s avonds lekker uitrusten bij de boom.

Werk je graag in de laatste weken van het jaar?
Ja. Als team kunnen we dan echt laten zien wat we kunnen en in de winkel hangt een bijzonder sfeertje. De karren zijn voller, klanten lopen met recepten door de winkel en het lijkt wel of iedereen vrolijker is.

Wanneer barst de kerstdrukte echt los?
Op de maandag voor de Kerst en dan gaat het door tot en met vrijdag.

Wat adviseer je klanten die de drukte zoveel mogelijk willen vermijden?
Kom vroeg in de ochtend of in het laatste uur voor sluitingstijd. Dat zijn de rustigste uren. De winkel gaat dagelijks om acht uur open en op vrijdag en zaterdag om zeven uur. We sluiten ‘s avonds op dit moment om acht uur, vanwege de coronamaatregelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om boodschappen te bestellen en af te halen of te laten bezorgen. Ook daar is het extra druk, dus wees er vroeg bij.

Heb je zelf al plannen voor de kerstdagen?
Traditiegetrouw gaan we lekker uit eten met de familie, maar het is vanwege corona onzeker of dat doorgaat. Als we thuis eten, gaan we waarschijnlijk gourmetten. Dan hoeft niemand lang in de keuken te staan, is er geen stress en kan iedereen maken wat ie zelf lekker vindt.

Kerst bij onze familie is niet geslaagd zonder…

Mona-toetje haha. We sluiting de maaltijd met Kerst altijd af met zo’n lekkere pudding. Maar dit jaar krijgt de pudding concurrentie van een ijstaart. Die zag ik voorbijkomen in het magazine van Jumbo. Ik denk dat het pudding en ijstaart wordt.

Wat zijn andere populaire producten rond Kerst?
In de winkel kun je echt merken dat veel mensen uitgebreid gaan koken. Ze zoeken bijvoorbeeld naar kruiden, mierikswortel, fond, ragout en vanillestokjes.

In januari is de extreme drukte voorbij. Val je dan in een zwart gat?
Dat valt wel mee. In de winkel zijn er gelukkig altijd genoeg uitdagingen en ook privé hoef ik me niet te vervelen. Samen met m’n vriend heb ik een nieuwbouwhuis in Bloemendal gekocht. Komend jaar start de bouw, dus ook daar is genoeg te regelen en organiseren.

Aangeboden door Jumbo Groenendijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie