Gerwin Dekker (rechts) en aanvoerder Lajos Scholtens kwamen zaterdag niet in actie voor VVB.
Gerwin Dekker (rechts) en aanvoerder Lajos Scholtens kwamen zaterdag niet in actie voor VVB. VVB

‘Het zijn heel rare tijden’

9 november 2021 om 21:57 Voetbal

BARNEVELD ,,Onder deze voorwaarden wilden mijn spelers niet het veld op. Wij hebben vier tot vijf spelers die niet gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en uiteindelijk heeft de hele selectie besloten niet te spelen.” VVB-trainer Gerwin Dekker legt uit waarom zijn ploeg zaterdag het veld niet op kwam.

Zoals wel vaker afgelopen weekend, werd ook de wedstrijd van VV Barneveld dus afgelast. Er werd rekening gehouden met coronagevallen bij één van de ploegen - Heerde zou zaterdag de tegenstander zijn - maar niets bleek minder waar. 

OVERLEG De coach van de Barnevelders vertelt over de beweegredenen van de selectie om niet de wei in te gaan en de reis naar Overijssel te ondernemen. ,,Donderdagavond hebben we overleg gehad met de selectie. Duidelijk was dus dat er een best aantal spelers is dat het coronavaccin niet heeft gehad. Zij wilden onder de nieuw geldende voorwaarden niet spelen. Niet douchen, niet naar de wc, geen drankje halen in de kantine, dat zagen ze niet zitten. Uiteindelijk hebben we in de groep gegooid of het dan zin had om te gaan spelen en toen hebben we dus met zijn allen beslist niet te gaan spelen.” 

VERZOEK GEHONOREERD Er werd een verzoek ingediend bij de KNVB en dit werd blijkbaar gehonoreerd. Vrijdag werd er tot afgelasting besloten. Had VVB dit ook besloten als het bovenaan had gestaan? Feit is dat de Barnevelders troosteloos ónderaan staan. ,,Dat had denk ik niet zoveel uitgemaakt”, aldus Dekker. ,,Uiteindelijk is dit dus het besluit.” Hoe stond Dekker zelf in deze discussie? ,,Ik wil alleen maar zeggen dat ik voor honderd procent voor mijn groep sta. Als dit het besluit zou zijn, dan zou ik me daarbij neerleggen.” Heeft Dekker overwogen zijn spelers zich te laten vaccineren? ,,Nee, ik laat ze in hun waarde en ga ze niet mijn wil opleggen.” 

AFWACHTEN Komt VVB de komende weken dan ook niet in actie? ,,Dat is afwachten, er is eerst weer een persconferentie en ook de KNVB zal wel ergens mee komen. Eén ding is zeker, het zijn rare tijden.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie