De onderlinge afstanden tussen de raadsleden zullen de komende maanden groter zijn dan op deze foto, genomen voor de coronaperiode.
De onderlinge afstanden tussen de raadsleden zullen de komende maanden groter zijn dan op deze foto, genomen voor de coronaperiode. Wouter van Dijk

Raadsvergadering voorlopig nog niet open voor publiek

4 oktober 2021 om 08:33 Politiek

BARNEVELD De vergaderingen van de Barneveldse gemeenteraad blijven tot het eind van het jaar gesloten voor publiek, in verband met de coronamaatregelen. Hoewel de rijksoverheid de anderhalvemeter-maatregel in principe heeft losgelaten, hebben gemeenten nog wel de ruimte om deze te blijven toepassen.

En daartoe heeft het presidium (overlegorgaan van fractievoorzitters, burgemeester en gemeentesecretaris) van Barneveld inderdaad besloten. Ook de ambtelijke organisatie is ervoor om de maatregel voorlopig te handhaven. ,,Het presidium acht het nog niet verstandig om meteen weer met 36 raads- en collegeleden en tot veertig personen publiek een hele avond te zitten”, zegt woordvoerder Janneke Versteeg. ,,Hierin speelt een rol dat de raadszaal niet zo groot is.”

Besloten is om de basisregels die het afgelopen anderhalf jaar golden - met betrekking tot hygiëne en afstand houden -  tot het eind van het jaar te handhaven. In feite is de situatie bij politieke vergaderingen hiermee dezelfde als die vorig najaar werd gehanteerd, totdat de tweede lockdown werd afgekondigd: bij commissievergaderingen zijn, behalve de commissieleden ook insprekers welkom, terwijl bij raadsvergaderingen geen publiek mogelijk is. Pers is wel welkom.

De raads- en commissievergaderingen worden rechtstreeks uitgezonden via de website van de gemeente Barneveld. Komende woensdag is de eerste raadsvergadering na de zomer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie