Afbeelding
AberMedia

Drie auto’s in botsing: onopvallende politieauto vanuit Barneveld houdt één van de verdachten aan

1 augustus 2021 om 19:22 Overig

BARNEVELD Op de Grote Beer in Veenendaal zijn zondagmiddag drie auto’s hard met elkaar in botsing gekomen. Eén persoon raakte gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. De schade is groot. De aanrijding gebeurde na een achtervolging door de politie die waarschijnlijk al op de A30 vanuit Barneveld richting Ede ontstond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.45 uur op de kruising met de Stationsstraat. Eén buurtbewoner zag het gebeuren. ,,De blauwe Ford kwam vanaf de tunnel onder de A12 vandaan en botste op de Citroën, om vervolgens tegen een voor het verkeerslicht staande Mini te botsen,” vertelt de man. ,,Vervolgens zag ik twee  personen uit de Ford springen die er in verschillende richtingen vandoor gingen,” vervolgt de man. 

Een achtervolgende onopvallende politieauto vanuit Barneveld wist één van de verdachten aan de Blauwgras aan te houden. Deze verdachte wist echter geboeid te ontsnappen, waarop rond 18.00 uur er een burgernet bericht werd uitgezonden. ,,Daarin zeggen ze op zoek te zijn naar een onverzorgd ogende verdachte die geboeid wist te ontsnappen. De man heeft een vlasbaardje, is midden twintig, mager, getint, en draagt een donkere hoodie met daaronder een wit t-shirt.” De politie is met meerdere eenheden en een politiehelikopter op zoek in de omgeving naar deze verdachte. Enige tijd later kwam er een bericht dat deze verdachte in de omgeving van de Pollux is aangehouden.

Er gaat het gerucht dat een tweede verdachte een onopvallende politieauto heeft weten te bemachtigen en hiermee heeft weten te ontkomen. De politie ter plaatse is hier onduidelijk over en de persvoorlichtster wil hier geen mededelingen over doen.

Op de A30 ter hoogte van de afslag naar bedrijventerrein BT-A12 staat een politieauto en zijn agenten in de berm naar iets aan het zoeken. Mogelijk is tijdens de vluchtpoging door de verdachten iets uit het raam gegooid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
het burgernetbericht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie