Afbeelding
Familie Van der Molen

Barnevelds gezin zamelt kroondoppen en statiegeld in voor KiKa

27 juni 2021 om 11:32 Mensen

BARNEVELD De familie Van der Molen uit Barneveld zamelt sinds half april kroondoppen en statiegeldflessen in voor Stichting KiKa. De teller staat inmiddels op 150 kilo kroondoppen. ,,Aan flessen en donaties hebben we €116,82 opgehaald. Daar komt binnenkort zelfs nog meer bij´´, vertelt Klarie van der Molen. ,,We hebben gekozen voor KiKa, omdat wij zelf drie jonge kinderen van 1, 4 en 7 jaar hebben. Met deze actie willen wij iets betekenen voor de kinderen die niet alles hebben en kunnen wat zij willen. Omdat KiKa vooral daarvoor in actie komt, maakt het onze eigen kinderen heel enthousiast om in actie te komen.”

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zet zich in voor het financieren van onderzoek naar kanker bij kinderen. Daarom worden erj regelmatig evenementen en inzamelingsacties georganiseerd. De familie heeft een groot bereik, want zo’n 20 tot 25 horecazaken helpen met het inzamelen van de kroondoppen en flessen met statiegeld. ,,Daar halen we één keer per maand de doppen op. De zaken zitten in verschillende plaatsen, zoals Barneveld, Scherpenzeel, Ede en zelfs Aalst in Noord-Brabant.”


Wie kroondoppen en flessen met statiegeld ter beschikking heeft, kan deze afleveren aan de Kallenbroekerweg 100 in Barneveld. ,,Er staat voor ons huis een bak waar deze in kunnen. Als we het bij mensen thuis moeten ophalen, komen we op afspraak. Denk dan bijvoorbeeld aan mensen die ouder of slechter ter been zijn.”
Meer informatie via de Facebook-pagina die speciaal voor deze actie is opgezet: https://www.facebook.com/doppenactieKiKa. Hier wordt wekelijks een update geplaatst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie