Afbeelding
Foto van 't Land

Em. De Jong wil Koninklijke BDU overnemen

5 juli 2023 om 17:36 Zakelijk

BARNEVELD Koninklijke BDU (uitgever van deze krant) heeft vandaag aan haar aandeelhouders en personeel gemeld dat er een overnamebod is gedaan door Koninklijke Em. De Jong. Donderdag 13 juli beslissen de aandeelhouders over het voorstel. 

De directie van Koninklijke BDU, waartoe de drukkerij BDUprint en uitgeverij BDUmedia behoren, staat positief tegenover het voorstel van Em. De Jong. Net als de raad van commissarissen. Ook de gemeenschappelijke ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht. 

Jeroen Cnossen, algemeen directeur van de koninklijke BDU: ,,In afwachting van de besluitvorming door de aandeelhouders kan ik nu verder geen details melden, behalve dat BDU als bedrijfsnaam blijft voortbestaan in een aparte werkmaatschappij binnen Em. De Jong.’’ 

Koninklijke Em. de Jong bestaat sinds 1906 en behoort tot de grootste commerciële drukkerijen van Europa. Het familiebedrijf is gevestigd in Baarle-Nassau en heeft behalve in Nederland ook drukkerijen in België en Duitsland. Em. de Jong geeft ook een groot aantal huis-aan-huiskranten uit. In totaal werken bij het bedrijf ruim 1300 medewerkers.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie