(Archieffoto Veluwse Boys - Prins Bernhard)
(Archieffoto Veluwse Boys - Prins Bernhard) Henk Hutten

Veluwse Boys wint na spektakelstuk van Achterveld

15 maart 2022 om 23:26 Voetbal

ACHTERVELD Veluwse Boys heeft dinsdagavond de inhaalwedstrijd bij SV Achterveld met 2-3 gewonnen. Na een aantrekkelijke wedstrijd met veel strijd en prachtige doelpunten won de ploeg uit Garderen voor het eerst sinds 6 november. Door de overwinning passeert Veluwse Boys de opponent uit Achterveld op de ranglijst en stijgt het naar de zesde plek.

Bij Achterveld ontbrak hoofdtrainer Jacco Meurs vanwege een keelontsteking, assistent Marthijn Houtveen nam de honneurs waar. Bij de bezoekers uit Garderen was hoofdtrainer Hans Nijhuis toch aanwezig ondanks dat hij zaterdag bij de verloren wedstrijd tegen SEH door de scheidsrechter werd weggestuurd. De KNVB hield het bij een berisping waardoor Nijhuis zijn ploeg op Sportpark Kerstens na een kwartier op voorsprong zag komen door een schitterende halve omhaal van Paskal Smit. Voor rust profiteerde Wilgert Kok van een verdedigingsfout bij de thuisclub en leek de wedstrijd beslist: 0-2. Achterveld toonde echter veerkracht en al snel na rust kwam de thuisclub dankzij een eigen doelpunt van Jordy Doppenberg terug in de wedstrijd. Op prachtige wijze scoorde Bas van Ruitenbeek met een geplaatste bal in de kruising halverwege de tweede helft de verdiende gelijkmaker. Een door Joery Boutens ongelukkig van richting veranderde doelpoging van Thom van Doesburg leverde Veluwse Boys uiteindelijk de winnende treffer op, al was Sven van Rossum in de slotfase met een bal tegen de lat nog dichtbij de gelijkmaker.

Ondanks de nederlaag was Marthijn Houtveen content met de prestatie van zijn ploeg: “Wij hadden vandaag verdiend om te winnen, we hebben veel strijdlust getoond en heel scherp gespeeld. Nadat we de gelijkmaker hadden gescoord, had ik eigenlijk verwacht dat we door zouden drukken. Maar ondanks de nederlaag kunnen we met een positief gevoel op deze wedstrijd terug kijken. Onze gehavende en jeugdige elftal heeft echt als een team gespeeld, jammer dat de beloning in de vorm van een resultaat uitblijft”. Trainer Hans Nijhuis van Veluwse Boys: “Normaal gesproken krijgen we veel kansen en scoren we niet, vandaag waren we eindelijk eens efficiënt. Op basis van het veldspel had Achterveld meer verdiend, zij bleven heel dreigend. In de slotfase had Wilgert Kok de wedstrijd nog kunnen beslissen, waardoor het tot het laatste moment heel spannend bleef. Mooi dat mijn ploeg na vijf wedstrijden in twee weken nog steeds zoveel strijdlust kan opbrengen en we Achterveld met drie punten verlaten”.

Zaterdag vervolgt Achterveld de competitie met een thuiswedstrijd tegen koploper SEH, Veluwse Boys is zaterdag vrij. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie