Stroe laat winst bijna nog glippen

22 september 2018 om 21:12 Sport/sport

STROE Stroe nam tegen Fortissimo voor de rust een 4-0 voorsprong. In de tweede helft kwam Fortissimo tegen een gemakzuchtig Stroe nog tot 4-3 terug en hield Stroe met hangen en wurgen tot het eindsignaal de winst vast.

Nadat Gerben Slingerland in de eerste minuut een gevaarlijke aanval van Fortissimo had onderschept, kwam Stroe een minuut later op voorsprong. Een aanval opgezet door Roy Kruse en Gert van Rootselaar werd door Bob van den Hudding afgesloten met een voorzet, die over de doelman heen in de kruising viel; 1-0. Stroe behield het initiatief, maar moest tot de 36e minuut wachten op de 2-0. Roy Kruse tikte een voorzet van Sven Brons tussen twee verdedigers in achter doelman Dennis Bruxvoort. Nog voor de rust verhoogde Stroe de score naar 4-0. Eerst rondde Roy Kruse een een-tweetje met Dennis van den Brink doeltreffend af en vervolgens stond hij aan de basis van de 4-0 van Harry van den Brink.

gemakzuchtig spelend Stroe zag Fortissimo via Roy Bijsterveld in de 60e minuut terugkomen naar 4-1. Stroe had mogelijkheden de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar Bob van den Hudding en Roy Kruse hadden geen succes met hun schoten. In de 85e minuut kwam Fortissimo door een vrije trap van Lars Haalboom op 4-2. minuut later zag de scheidsrechter in een overtreding van Mark Koudijs buiten het strafschopgebied een strafschop. Daaruit schoot Martin Speelziek de aansluitingstreffer achter Gerben Slingerland. Het werd nog even spannend, maar Stroe hield de winst vast.