Afbeelding
Foto door form PxHere

Maak komaf met slechte akoestiek dankzij akoestische panelen

26 januari 2021 om 08:36 Partnercontent

Wanneer je een gesprek voert met iemand bij jou thuis, is het erg vervelend als je alles twee keer hoort. Een slechte akoestiek kan ervoor zorgen dat alles wat je zegt weergalmt in de ruimte en je het dus nog een keer hoort. Dit is vooral erg vervelend wanneer je een hoop mensen bij jou thuis wil uitnodigen. Het kan dan al snel erg druk en lawaaierig worden. Je hoeft daarom niet te stoppen met het geven van feestjes bij jou thuis, er is gelukkig nog een andere oplossing en dat zijn akoestische panelen!

Wat is een akoestisch paneel?

De akoestische panelen van Woodupp zijn gemaakt uit hout en hebben een geluidsabsorberend effect. De panelen zien er erg mooi uit, maar hebben echt wel een functionele waarde. Wanneer er geluidsgolven in de ruimte zijn en deze het vilt van de panelen raken, worden de geluidsgolven gebroken. De golven worden hierdoor gedempt en het geluidsniveau zal gaan verminderen. Je zal dus merken dat er geen galm meer zal zijn van de dingen die in de ruimte gezegd worden.

Op verschillende manieren te gebruiken

Een van de vele voordelen van de akoestische panelen, is dat je ze op verschillende manieren kan gebruiken. Ze kunnen zowel als geluiddempend plafond gebruikt worden als op de muren. De meeste klanten kiezen er echter voor om deze aan de muren te bevestigen, omdat het tevens ook een echte eyecatcher in de woonruimte is. Het geeft een Scandinavische uitstraling aan de ruimte en dit zorgt voor een unieke sfeer.

Akoestische panelen zelf monteren

Je hoeft echt geen geweldig klusser te zijn om de panelen te kunnen monteren. Je hoeft je ook niet blauw te betalen om deze te laten installeren door een professional. In elke verpakking zitten montage-instructies en je hebt maar weinig gereedschap nodig om de panelen te bevestigen aan de muur. In geen tijd heb jij de akoestische panelen aan de muur bevestigd en kan je genieten van een rustigere woonruimte!

Duurzaam materiaal

Van een rustigere woonruimte zonder galmen van gesprekken die je voert wil je lang kunnen genieten. En dat is nu net waar je op kan rekenen als je de akoestische panelen van Woodupp aankoopt. Het hout waaruit de panelen vervaardigd zijn is van duurzame bosbouwleveranciers en ook het vilt is duurzaam gemaakt. Bovendien is het vilt dat op de panelen te vinden is ook nog eens van gerecycled plastiek gemaakt, zodat jij je steentje aan het milieu bijdraagt.

Verschillende stijlen voor elk interieur

Naast geluiddempend en dus zeer effectief zijn de panelen ook echt prachtig en zijn ze er voor elk interieur. Ze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, zodat jij een akoestisch paneel kan aankopen dat past bij de stijl van jouw interieur. Zo kan je kiezen uit onder andere gerookt eiken, zwart, rustiek bruin eiken, blauw, grijs en walnoot. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie