Afbeelding
Photo by Ekaterina Bolovtsova from Pexels

Gemotiveerd blijven tijdens het thuiswerken

25 november 2020 om 08:46 Partnercontent

We dachten even fulltime terug te kunnen naar kantoor dit jaar, maar helaas is dit niet mogelijk. Inmiddels zitten we in een gedeeltelijke, tweede lockdown en kunnen de meeste mensen niet naar kantoor. Dit betekent opnieuw fulltime vanuit huis werken, omdat ook de horeca weer gesloten is. Meer mensen hebben last van een lage productiviteit, concentratie en motivatie. Het lijkt erop dat we met zijn allen een beetje uitzichtloos zijn. Toch zijn er genoeg manieren om gemotiveerd te blijven, ook wanneer we opnieuw in lockdown zitten.

Besteed meer tijd aan zelfontwikkeling

Het voordeel van internet in deze tijd, is dat je het kunt inzetten voor de juiste dingen. Denk hierbij aan zelfontwikkeling. Er zijn online genoeg cursussen die je kunt volgen, zowel gratis als betaald. Veel werkgevers bieden ook een E-learning aan om nog beter te worden in het werk wat je momenteel doet. Door meer tijd te besteden aan zelfontwikkeling houd je jezelf lekker bezig en dat vanuit je woonkamer.

Blijf contact houden met je collega’s

Normaal zijn we gewend onze collega’s heel vaak te zien op kantoor. Collega’s zorgen er deels ook voor dat je met plezier naar je werk gaat. Nu we elkaar nauwelijks kunnen zien, is het nog steeds belangrijk contact te houden met elkaar. Hoe je dit kunt doen? Denk aan borrel, wekelijkse reflectie en quiz avonden in te plannen. Op deze manier ben je toch op de hoogte wat de ander doet en kun je op afstand teambuilden.

Stel gezamenlijke deadlines op

Heb je echt moeite met werk afkrijgen omdat je je niet kunt concentreren? Stel dan aan vrienden, familie of collega’s voor om deadlines te delen. Dit betekent dat je iedere week een aantal deadlines voor jezelf vaststelt en deze deelt met een ander. Hierdoor voel je een bepaalde werkdruk waardoor je sneller geneigd bent aan de slag te gaan.

Blijven bewegen

Op kantoor zijn we gewend rondjes te lopen met collega’s tijdens lunch- en koffiepauzes. Ook dit kunnen we niet meer samen doen. Gelukkig kunnen en mogen we allemaal wel naar buiten voor wat frisse lucht en hier moeten we ook gebruik van maken. Plan minimaal twee momenten voor jezelf in om een kort rondje te lopen tijdens je werkdagen. Je productiviteit stijgt enorm na een wandeling en frisse lucht. Door uren achter je laptop te blijven zitten daalt je productiviteit en is het beter om even van de laptop vandaan te stappen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie