Afbeelding
Foto door form PxHere

Zelf een festival(letje) organiseren? Zo doe je dat

2 juli 2020 om 16:42 Partnercontent

Geen Lowlands, geen Zwarte Cross en geen Mysteryland. Festivalliefhebbers zullen vast een traantje weggepinkt hebben toen duidelijk werd dat alle festivals deze zomer werden afgelast. Met de coronamaatregelen is het voor organisatoren niet haalbaar om het festivalseizoen te laten starten. Toch dat echte festivalgevoel ervaren deze zomer? Haal je Fanny pack maar vast tevoorschijn en organiseer gewoon een DIY-Festival! Hieronder lees je drie tips voor een succesvol feestje (uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen).

Locatie, locatie, locatie

Om een leuk festival te organiseren is een goede locatie onmisbaar. Ook al beslaat je eigen achtertuin waarschijnlijk geen honderden hectaren, toch is het met een beetje vindingrijkheid al gauw mogelijk om er een leuk feestje te organiseren. Geen achtertuin tot je beschikking? Denk dan eens aan een schuur, loods of weiland. Met een leuke aankleding en veel creativiteit creëer je al snel die echte festivalsfeer. 

Gebruik je netwerk

Haal gauw je mobiel uit je Burkely tas en zoek al je contacten erbij! Want zonder gasten natuurlijk geen festival, en niet alleen om je gastenlijst te vullen. Zonder live muziek geen festival, dus muzikanten die willen optreden zijn essentieel. Maar dat is niet het enige; denk ook aan alle spullen die je nodig hebt, lekker eten en mensen die dat willen bereiden, geluidsinstallaties, een garderobe voor alle jassen en damestassen, en een festival is natuurlijk niet compleet zonder een Dixi! Betrek al je vrienden, je complete familie en iedere vage kennis bij jouw festival en de kans op succes wordt veel groter.

Wees creatief

Een podium van oude pallets, goedkope sfeerlichtjes van de Action en de frituurpan die fungeert als foodtruck; wanneer je een DIY-Festival organiseert moeten jij en je gasten wel over een beetje verbeeldingskracht beschikken. Houd er ook rekening mee dat er altijd wel iets misgaat wanneer je een feest organiseert. Wat doe je als de regen ineens met bakken uit de lucht komt vallen? Of als de stroom uitvalt? Het is handig om hier van tevoren vast over na te denken zodat je een plan B hebt. 

Het enige nadeel van een festival op je eigen terrein? De troep weer opruimen na afloop. Zorg ervoor dat je van tevoren wat vrijwilligers beschikbaar hebt zodat je niet alleen met de chaos achterblijft. Veel festivalplezier!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie