De optredende band voor a.s Zaterdag
De optredende band voor a.s Zaterdag Rosine Bluegrass band

Countryland sessions op 05-11 weer aanwezig in het rebellenhonk met de band Rosine Bluegrass Family

28 oktober 2022 om 21:11 Overig Deel je nieuws

Het is vreemd om over authenticiteit te spreken als je naar een Nederlandse band kijkt die deze Amerikaanse muziek speelt, maar toch is dat wat de liefhebbers van deze groep voelen. Er is iets puurs, iets echts gaande. Misschien heeft het te maken met de oudere Europese en Afrikaanse roots van de jonge Amerikanen. Nostalgie naar iets wat je eigenlijk nooit hebt gekend.

De band speelt hoofdzakelijk in de stijl die midden 20e eeuw door Bill Monroe werd ontwikkeld en door oa. Flatt & Scruggs werd verfijnd. Kenmerkend voor het geluid van de Rosine Bluegrass Family is de scherpe twee-, drie- en soms vierstemmige zang en natuurlijk de gitaar, mandoline, fiddle, contrabas en banjo.

Voor de zeven leden van de Rosine Bluegrass Family is bluegrass een ontmoetingsplaats. Een plek om vanuit Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren en Rotterdam samen te komen. Zoals families dat doen. Dat gevoel wordt nog eens benadrukt doordat de gehele formatie rondom één microfoon speelt.

Yannick van Berlo – Mandoline

Fokke Osterthun – Banjo

Roos Dobson – Zang

Joris Lodder – Zang

Menno Vink – Contrabas

Joost van Beek – Gitaar

Karen van der Stal – Fiddle

Voor liefhebbers is de band te zien en horen in het Rebellenhonk Prins Hendrikweg 15 Barneveld.

Zaal open om 18.30 uur en de opnamen beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur en dan kunnen we nog wat nagenieten van de band

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie