Evan Bogerd
Evan Bogerd Onbekend

Orgelconcert Evan Bogerd in Oude Kerk Barneveld

Overig Deel je nieuws

Organist Evan Bogerd, de organist van de Westerkerk in Amsterdam, verzorgt op donderdagavond 11 augustus het vierde concert in de orgelzomerserie van de Oude Kerk in Barneveld. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is €7,50 en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop van het concert is er gratis iets te drinken voor alle aanwezigen en is er gelegenheid om na te praten.

Bogerd opent het concert met de majesteuze Passacaglia in c-Moll en de koraalbewerking over Vater Unser im Himmelreich van Johann Sebastian Bach. Hierna volgt muziek van Froberger, Mozart en een improvisatie. Evan beëindigt het concert met Präludium und Fuge über den Namen Bach. Dit virtuoze stuk, dat Franz Liszt over het BACH-motief schreef, is een monumentaal hoogtepunt uit de orgelmuziek.

Evan Bogerd (1993) is een veelgevraagd concertorganist in binnen- en buitenland. Hij werd voorbereid op zijn orgelstudie door Herman van Vliet te Amersfoort. Daarna studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zijn master sloot hij af met een 10 voor het eindrecital. Door de jaren heen won Evan diverse prijzen waaronder de 1e prijs op het internationale ‘Anton Bruckner’ Improvisatieconcours te Linz en de 1e prijs op het Nationaal Improvisatieconcours te Dordrecht. Bogerd volgde diverse masterclasses improvisatie bij Wolfgang Seifen, Sophie Veronique Cauchefer-Choplin en Martin Baker aan de Internationale Altenberger Orgelakademie te Altenberg, Duitsland. Evan Bogerd is gedreven om het orgel te promoten voor een breed publiek. Zijn repertoire reikt van Sweelinck tot aan hedendaagse muziek van bijvoorbeeld Daan Manneke. Bach, Franck en Reger gelden als zijn favoriete componisten. Zijn antenne voor het vertolken van romantische werken leverde veel positieve kritieken op in de pers. Evan Bogerd is sinds 1 januari 2020 als cantor-organist verbonden aan de Westerkerk te Amsterdam.

Meer informatie over het programma: stichtingconcertenoudekerkbarneveld.nl/concertagenda.

advertentie
advertentie