v.l.n.r. vrijwilligster Betsie Muit en wethouder Pluimers
v.l.n.r. vrijwilligster Betsie Muit en wethouder Pluimers J Hockx

Nieuwe tentoonstelling in Borduurmuseum ‘Het losse steekje’

16 maart 2023 om 09:09 Lokaal Deel je nieuws

Op woensdag 15 maart opende Borduurmuseum ‘Het losse steekje’ haar nieuwe tentoonstelling ‘Een leven in kruissteek’. Deze tentoonstelling staat in het teken van de Nederlandse merklappen ontwerper Jan Houtman.
Jan Houtman (1929-2007) was een bijzondere borduurder. Bij het beginnen aan een merklap begon hij met de randen, waarna hij de ruimte opvulde met symmetrische composities. Bij de werken van Jan Houtman komt veel improvisatie en creativiteit naar voren. Op wat een regel is maakte Houtman even zo vaak uitzonderingen. Er zijn enkele onvolkomenheden in zijn werken, maar juist deze gecamoufleerde foutjes maken zijn merklappen speels en uniek!
De tentoonstelling werd feestelijk geopend door wethouder Pluimers. Met behulp van een met goud vergulde naald opende zij een afbeelding van een merklap van Jan Houtman. Waarna genodigden en bezoekers de prachtige werken konden bewonderen. Lof gaat uit naar de vrijwilligers van het museum voor het organiseren van mooie dag! In het bijzonder naar Betsie en Aart Muit die deze tentoonstelling hebben gerealiseerd.
Wilt u deze bijzondere tentoonstelling komen bewonderen? Borduurmuseum ‘Het losse steekje’ is wekelijks op woensdagmiddag geopend en in de zomermaanden ook op dinsdagmiddag. De werken van Jan Houtman zijn nog tot en met 29 november te bekijken!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie