Afbeelding
AberMedia

Barnevelder (18) aangehouden na veroorzaken ongeval (update)

26 mei 2018 om 09:34 lokaal

BARNEVELD Een 18-jarige Barnevelder heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een ravage aangericht bij een eenzijdig ongeval op de Stationsweg in Barneveld. Uit een verplichte blaastest bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Daarom werd hij aangehouden. 

De Barnevelder werd na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau voor een nadere ademanalyse. Hier werd een promillage van 725 ug/l gemeten. De 18-jarige bestuurder kreeg een dagvaarding en een rijverbod opgelegd. Ook zijn rijbewijs is ingenomen.

HARDE KLAP Het ongeval gebeurde rond 02.15 uur ter hoogte van de oversteekplaats bij Kasteel de Schaffelaar. ,,Ik heb recent een bekeuring gekregen voor het gebruik van een telefoon in de auto en stond daarom ter hoogte van de Welkoop stil om een berichtje te lezen toen de auto met hoge snelheid langs mij heen kwam rijden", vertelt een getuige. ,,Vervolgens hoor ik een harde klap."

VERKEERSLICHT De Barnevelder is in de bocht voor de oversteekplaats rechtdoor over een verkeersheuvel geschoten en heeft hierbij een verkeerspaal en een verkeerslicht uit de grond gereden. De auto is daarna aan de verkeerde kant van de weg doorgeschoten en via de berm weer terug de rijbaan op gekomen, om vervolgens enkele tientallen meters verder tot stilstand te komen. De bestuurder werd onderzocht door het ambulancepersoneel, maar hij bleek ongedeerd.

SCHADE De ravage aan het straatmeubilair is door een medewerker van de gemeente Barneveld opgeruimd. Rondom het afgebroken verkeerslicht zijn hekken geplaatst. De schade zal aanstaande maandag worden opgenomen en gerepareerd. Zaterdag wordt bekeken of er nog een veegwagen nodig is om de rijbanen schoon te maken.

De zwaarbeschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie