Afbeelding
Wouter van Dijk

Verkoop appartementen Zwartebroek start in augustus

23 mei 2019 om 06:21 lokaal

ZWARTEBROEK Stichting Dienstenzorgcentrum Dwarsakker start in augustus met de verkoop van de 31 appartementen in het nieuw te bouwen gezondheidscentrum aan de Eendrachtstraat in Zwartebroek. Toewijzing van de woningen gebeurt onder toeziend oog van een notaris. ,,Dat moet uiteraard eerlijk en via een open proces gebeuren, want gezien de wachtlijst verwachten we behoorlijk veel belangstelling.''

Wouter van Dijk

Dat zegt woordvoerder Henk Smit namens de stichting. In februari werd bekend dat de langverwachte bouw van het nieuwe project in Zwartebroek doorgang kan vinden. Het laatste financieringsgat van 1,5 miljoen euro is gedicht en de stichting is nu met de bank in overleg over de voorwaarden. ,,Daarnaast zetten we nu ook behoorlijke stappen voor de verdere invulling van het gebouw. Voor de 24-uurszorg voor de tien zorgappartementen is nu een overeenkomst getekend met Nabij Zorg. Momenteel voeren we ook gesprekken over de invulling van de tandarts en fysiotherapeut.'' De praktijk van huisarts Trudeke Nijhof verhuist naar het gezondheidscentrum.

Dienstenzorgcentrum Dwarsakker komt naast supermarkt Coop te staan. Naast de 31 reguliere en 10 zorgappartementen is er plek voor een gezondheidscentrum. Het plan kent een jarenlange voorgeschiedenis en is ook enkele keren gewijzigd. ,,Een groot deel van de appartementen is eerder al besproken en toegewezen, maar een koopcontract werd nog niet getekend'', zegt Smit. ,,Dat gebeurt in augustus alsnog, maar wel met prijsindexatie zodat de prijzen marktconform zijn. De woningprijzen liggen nu hoger dan enkele jaren geleden, maar anderzijds zijn huizen die nieuwe bewoners achterlaten ook meer waard.'' Belangstellenden die eerder een appartement kregen toegewezen, krijgen volgens Smit wel een bepaalde korting op de verhoogde prijs.

Daarnaast zijn er door veranderingen in de invulling van het pand zeven appartementen extra bijgekomen, op de begane grond. Aanvankelijk was hier een locatie voor kinderopvang bedacht, maar nu is besloten dit onderdeel te verhuizen naar het toekomstige schoolgebouw in Zwartebroek of Terschuur. ,,Inmiddels zijn er belangstellenden die graag van appartement willen wisselen, omdat ze bijvoorbeeld graag op de begane grond willen wonen.''

De bouw gaat op zijn vroegst eind dit jaar van start en wordt uitgevoerd door ontwikkelaar Van de Kolk uit Garderen. Smit: ,,We moeten vooral nog even geduld hebben vanwege de langere levertijd van bouwmaterialen. Dat is jammer, maar geeft ons wel tijd om de laatste zaken nu nog goed voor te bereiden.'' De verwachting is dat het Dienstenzorgcentrum ongeveer in één jaar tijd gebouwd wordt. 

Het project is er één van de lange adem. Een eerdere verwachting was dat het gezondheidscentrum in april 2016 zou starten, maar daarna wijzigde het plan van opzet. Het gevolg was dat sommige inwoners die vanaf het eerste uur zeer veel belangstelling in een appartement hadden, in de tussentijd wat anders gingen zoeken.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie