'Gedurfd optreden' Intermezzo-Zingus en Avondrust

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

VOORTHUIZEN/GARDEREN - Het koor Intermezzo-Zingus, begin dit jaar ontstaan uit een fusie van deze twee koren uit Voorthuizen en Garderen, heeft zaterdagavond voor het eerst in de nieuwe samenstelling opgetreden. Dat gebeurde in de Nederlands gereformeerde kerk aan de Hoofdstraat in Voorthuizen, samen met ouderenkoor Avondrust, een muzikaal combo en zanggroep Broer en Zus Plus. De algehele leiding was in handen van dirigent/pianist Wim Bouwman.

,,De koren hadden apart van elkaar geoefend en kwamen zaterdagavond om zes uur al bij elkaar om te oefenen met de band'', vertelt woordvoerder Gerard van de Kamp van Intermezzo-Zingus. ,,Dit jaar hadden we bewust voor een andere aanpak gekozen. Veel zang met de gezamenlijke koren en enkele liederen door de koren apart. Het publiek in de bijna volle kerk reageerde zeer positief, men vond het een geweldige avond. Waar gebeurt het nu dat bijvoorbeeld een oudererenkoor samen met 'jongere' leden van de andere koren onder begeleiding van een band liederen zingen. Een aparte combinatie, maar het pakte goed uit. Gedurfd, maar zeker geslaagd.'' Het programma werd aan elkaar gepraat door Netty Dellebeke.

De gezamenlijke koren begonnen met votum en groet, gevolgd door samenzang. De koren gingen daarna verder met het lied 'Zingt een nieuw lied', waarna ouderenkoor Avondrust het lied 'Belijdenis' zong. Tussendoor was er samenzang. De koren vervolgden met 'Mijn hoop is op U Heer'.

Zanggroep Broer en Zus Plus bracht twee liederen: 'Machtig God, sterke rots' en 'U zal ik loven Heer'. Daarna zong het fusiekoor Intermezzo-Zangus voor het eerst in de nieuwe samenstelling 'Anker in de tijd' en 'Heer ik kom tot U'. Avondrust ging verder met 'Heer in de hemel' en 'Ik heb de vaste grond gevonden'.

Daarna voegden de koren zich weer samen en zongen 'Vader, wij eren U', 'Juicht want Hij mijn Here leeft' en 'Dat eens de Heer zal komen'. Het slotlied met alle koren, begeleid door de band, was 'Wat zal de wereld mooi zijn op die dag'. De bezoekers beloonden dit met een luid applaus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie