Kinderkoor Waanzinnig Gedroomd van start

5 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In het Schaffelaartheater gaan maandag de repetities voor het kinderkoor ‘Waanzinnig Gedroomd’ van start. Een eenmalig project ter gelegenheid van het vijfjarig jubileum van het Schaffelaartheater, dat nu al een daverend succes blijkt zijn. Zo’n ruim 200 jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot en met jaar 12 hebben zich de afgelopen weken opgeven voor het spetterende eindoptreden op zaterdag 7 juni. Maar voordat het zover is, zullen zij de komende weken samen moeten repeteren.

Dirigent Lennart Rijks, die het grote kinderkoor zal dirigeren, is enthousiast over het project. “Ik heb er ontzettend veel zin in en ik vind het gaaf om zo’n groot kinderkoor te mogen begeleiden. Als vakleerkracht muziek heb ik in de afgelopen jaren al vele kinderkoren begeleid, maar zo’n groot koor als deze, is voor mij ook een uitdaging. Gelukkig krijg ik hulp van Joop Maatjes, wij vullen elkaar goed aan.”

Het hele optreden staat in het teken van Kinderen voor Kinderen dat dit jaar 35 jaar bestaat. Zelf vieren zij dit met de familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’, welke volgend seizoen te zien zal zijn in het Schaffelaartheater. De kinderen zingen tijdens het jubileumfeest bekende hits van vroeger, maar ook liedjes die misschien minder bekend zijn, maar toch erg aanspreken omdat ze gemakkelijk in het gehoor liggen. Volgens Rijks is de weg naar het grote optreden toe al een leuk en educatief project. “Het wordt één grote gezelligheid, maar natuurlijk vergt het ook wat discipline van de kinderen. In de repetities gaan we lekker zingen en oefenen we een uur lang op de liedjes, maar ze zullen ook thuis moeten oefenen om alle tien de liedjes straks uit volle borst mee te kunnen zingen.

De kinderen worden tijdens optreden in het jubileumweekend begeleid door het Barenvelds Philharmonisch Orkest. Een uitdaging dat volgens Rijks door de kinderen ook als bijzonder zal worden ervaren. “Het Barnevelds Philharmonisch Orkest, een groot kinderkoor, veel publiek en dat alles op het Theaterplein, is een ervaring die we de kinderen graag mee willen geven en die ze nooit meer zullen vergeten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie